Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Μυτιλήνης, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 1 Μαρτίου στην Πλατεία Σαπφούς.

Το απόγευμα της Τρίτης (24/2), ο Δήμος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσοτόπου, αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο των «Κουδουνάτων» στην Προκυμαία και την Αγορά της πόλης μας, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους «Βρακάδες» και τα σκωπτικά τραγούδια τους ξεσήκωσαν όσους εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις του «12ου Μυτιληνιού Καρναβαλιού» συνεχίζονται την Πέμπτη (26/2) με δύο παιδικά πάρτυ ,στα Πάμφιλα (16:00) και στη Μόρια (18:00), ενώ την Παρασκευή (27/2) τα παιδικά πάρτυ μεταφέρονται στο Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας (09:30), στην Αγία Μαρίνα (16:00) και στα Λουτρά (17:30). Την ίδια μέρα από τις 15:00 στην Πλατεία Σαπφούς, ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει το «Φεστιβάλ Πολιτισμικής Αντιπληροφόρησης» με συναυλίες φοιτητικών και άλλων συγκροτημάτων, θεατρικά σκετς και παράλληλα δρώμενα.

Παράλληλα, από την Παρασκευή (27/2) και μέχρι την Κυριακή (1/3) θα πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Εργαστήριο Πηλού» για μικρούς και μεγάλους, με θέμα την κατασκευή αποκριάτικης μάσκας, από τις 11:00 έως τις 15:00.

Το Σάββατο (28/2) στις 11:30, στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί μεγάλο παιδικό πάρτυ με «Γαϊτανάκι» από το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μάγους και πολλές άλλες εκπλήξεις, ενώ στις 17:00 οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με ένα παιδικό πάρτυ στους Ταξιάρχες. Το βράδυ, στις 20:00, ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Επάνω Σκάλας διοργανώνουν μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στην Πλατεία ΙΚΑ, με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα.

Οι εκδηλώσεις του «12ου Μυτιληνιού Καρναβαλιού» θα κορυφωθούν την Κυριακή με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ, από τις 16:30, στην Πλατεία Σαπφούς με παιχνίδια, διαγωνισμούς, σοκολατοπόλεμο, πολλές άλλες εκπλήξεις, καθώς και μια μοναδική συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Γιώργο Καραδήμο.

Την Καθαρή Δευτέρα, ο Δήμος Μυτιλήνης θα γιορτάσει με τους δημότες της πόλης μας τα παραδοσιακά «Κούλουμα» στα Τσαμάκια, σε μια εκδήλωση με τη συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Συλλόγου Επάνω Σκάλας, με μουσική, σαρακοστιανά εδέσματα, κατασκευή και πέταγμα χαρταετού. Παράλληλα, τα «Κούλουμα» θα εορταστούν και στη Χαραμίδα, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρών.

Ο Δήμος Μυτιλήνης ενημερώνει όσους θέλουν να συμμετάσχουν και να διαγωνιστούν στις εκδηλώσεις της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, να το δηλώσουν στα τηλέφωνα 2251037394 και 2251041031.

Γραφείο Τύπου