Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος χθες, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη και τον Αντιδήμαρχο Ερεσού- Αντίσσης Αντώνη Κουμαρά, παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο. Ταρσανάδες και Σκαριά» που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λέσβου, αφού επαίνεσε τον Πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκο Σουλακέλλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τον Διευθυντή του Μουσείου Νίκο Ζούρο για τη διαχρονική προσφορά του Μουσείου στην επιστήμη και στη γενικότερη προβολή του νησιού μας σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρθηκε, για λόγους ιστορικής δικαιοσύνης, στον Καθηγητή Παλαιοντολογίας-Παλαιοβοτανικής Βαγγέλη Βελιντζέλο, ο οποίος με το πρωτοποριακό του έργο θεμελίωσε τις κατόπιν εξελίξεις, από επιστημονική και ερευνητική άποψη, της δημιουργίας του Μουσείου αυτού. Ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε, επίσης, και στις επτά (7) εργολαβίες, τις οποίες εκτέλεσε η Νομαρχία Λέσβου στο Μουσείο αυτό και η τελευταία επί των ημερών του ως Νομάρχης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην όλη εμφάνιση και λειτουργία του εν λόγω Μουσείου, συμβολή η οποία μονίμως αποσιωπάται. Πρότεινε δε στον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη να ερευνηθεί η δυνατότητα, εάν υφίσταται πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη δημιουργία ενός είδους σχολής εκμάθησης της τέχνης του καραβομαραγκού, η οποία στο νησί μας έχει σχεδόν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα η ναυπηγική παράδοση να αποτελεί παρελθόν και να παίρνει μουσειακό μόνο χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Κορδώνη, τον Αντιδήμαρχο Ερεσού-Αντίσσης Αντώνη Κουμαρά, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας Κυριάκο Καραμιχαήλ και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χιδήρων Μανώλη Στεφάνου, μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Άντισσας, στον προαύλειο χώρο του οποίου έλαβε χώρα μουσική εκδήλωση με νεαρούς κυρίως μαθητές εκμάθησης μουσικών οργάνων υπό τον δάσκαλο μουσικής Άλκη Πασπάτη. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Άντισσας «Τέρπανδρος». Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και  τον κ. Πασπάτη και τους νεαρούς μαθητές της Άντισσας για την άρτια εμφάνισή τους, αλλά και τους πολυπληθείς Αντισσαίους που στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, αργά το βράδυ επακολούθησε στο Δημοτικό Κατάστημα Άντισσας πολύωρη σύσκεψη, η οποία έληξε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Στη σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κορδώνης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Κυρατζής, ο Αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης Αντώνης Κουμαράς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας Κυριάκος Καραμιχαήλ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χιδήρων Μανώλης Στεφάνου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Τέρπανδρος» Κώστας Λουκαδέλλης, συζητήθηκαν ορισμένα κατεπείγοντα τοπικά προβλήματα και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις επίλυσής τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου