Χθες, Τρίτη 23 Αυγούστου 2011, το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος παρέστη στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του θεσμού των «Βενιαμινείων»,  που διοργάνωσαν ο Δήμος Λέσβου και η Τοπική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου με τη συμμετοχή και του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου, στο Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου, γενέτειρα του σοφού Βενιαμίν Λεσβίου, Φιλικού, τρίτου τη τάξει, μετά τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τον Κολοκοτρώνη, Βουλευτή των δύο πρώτων Επαναστατικών Συνελεύσεων, πρωτεργάτη της Επανάστασης του 1821 και διδασκάλου του Γένους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λέσβου ανέλαβε την υποχρέωση να ολοκληρωθεί η πλακόστρωση γύρω από το εκεί μνημείο του Βενιαμίν και να αναμορφωθεί αρχιτεκτονικά ο περιβάλλοντας χώρος. Επίσης, να καθιερωθούν τρία βραβεία για τις καλύτερες εκθέσεις των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου με θέμα την προσωπικότητά του Βενιαμίν που διενεργούνται κατ’ έτος, ύστερα από βαθμολογία ειδικής επιτροπής εκπαιδευτικών, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία θα εισηγηθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά. Και να στηθεί μνημείο σε περίοπτο σημείο της πόλης της Μυτιλήνης στο όνομα του τιμωμένου Εθνεγέρτη. Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις το γεγονός ότι εκ των επισήμων προσκεκλημένων των κεντρικών αρχών και θεσμών που εδρεύουν στη Μυτιλήνη, προσήλθαν μόνο ένας αστυφύλακας, ο Λιμενοσταθμάρχης Πλωμαρίου και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Επίσης, χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Υψηλομετώπου και συζήτησε με τους κατοίκους διάφορα τοπικά προβλήματα. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέστη στον πατροπαράδοτο εορτασμό των Εννέα ημερών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Στύψη που διοργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, ο  τοπικός Αθλητικός Σύλλογος «Γερμανός Καραβαγγέλης» και λοιποί φορείς. Συγκινητική ήταν η προσφορά των εθελοντών, των καταστηματαρχών και των πολιτών και των φορέων.

Εξάλλου, την περασμένη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 ο Δήμαρχος Λέσβου παρέστη στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος που εξέδωσε η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου της 8ης Νοεμβρίου του 1912. Στην εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο των Πλωμαριτών ενώ για τη συγγραφή του Λευκώματος συνεργάστηκαν επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων του Πλωμαρίου και της Λέσβου γενικότερα.

Τέλος, το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό, παρέστη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Αφάλωνα και ο Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «Κεραυνός», κατά την οποία ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την επίλυση του προβλήματος ολοκλήρωσης των εργασιών της διαμόρφωσης του γηπέδου προς χρήση της τοπικής ομάδας και της αθλούμενης νεολαίας του χωριού. Επίσης, το Σάββατο το βράδυ ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσακίρη και τον Αντιδήμαρχο Καλλονής Ευάγγελο Γιαβάση, παρέστη στη «Γιορτή της Γεωργίας» που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Αρίσβης με τη συνδρομή και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακοίλων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου