Ριζική ανακαίνιση στους εσωτερικούς χώρους του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Εκτός από το βάψιμο των τοίχων και τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάθηκαν οι μοκέτες κι οι κουρτίνες, τοποθετήθηκαν καινούρια κουφώματα και ντουλάπες, καθώς και νέες ηλεκτρικές συσκευές.

Με τη λήξη των εργασιών της ανακαίνισης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου ειδική βραδιά με ζωντανή μουσική, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Κώστα Νικόπουλου και του Κοινωνικού Λειτουργού κ. Γιώργου Ψωμαδέλλη.

Στην κατάμεστη από μέλη αίθουσα, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Νάσος Γιακαλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Δημηρούδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Π. Πατερέλλης, Λ. Πετρέλλη και Β. Χοχλάκα, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Άσπα Φραντζή.

Ο Δήμαρχος, στη σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το Κ.Α.Π.Η. και τους ηλικιωμένους συνδημότες μας είναι διαρκές. «Σας χρωστάμε πολλά» είπε. «Δουλέψατε σκληρά στη ζωή σας, περάσατε στερήσεις, δύσκολα χρόνια, κάνατε οικογένειες, προσφέρατε στην κοινωνία και στην πατρίδα, έχουμε ηθική υποχρέωση να σας παράσχουμε μια καλύτερη ζωή. Ο χώρος ανακαινίστηκε, έγινε καλύτερος από κάθε άποψη, αλλά μέριμνά μας είναι να βρούμε έναν άλλο χώρο, πιο λειτουργικό. Να ξέρετε ότι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο σας αγαπάμε και σας σεβόμαστε». Ο κ. Γιακαλής υποσχέθηκε επίσης ότι «σύντομα θα αντικατασταθούν και τα ιατρικά όργανα με καινούρια».

Επίσης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης επεσήμανε την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.Η., όπως και με τον κ. Γιώργο Ψωμαδέλλη, την «ψυχή του Κ.Α.Π.Η. για χρόνια τώρα», όπως τον αποκάλεσε.

Κλείνοντας, ο κ. Γιακαλής ευχαρίστησε το προσωπικό και καταχειροκροτούμενος είπε: «Ακούτε τώρα τελευταία από κάποιο κανάλι, ότι ο Δήμαρχος έκανε προσλήψεις, απομάκρυνε ανθρώπους με σύμβαση. Τα παιδιά που δουλεύουν στο Κ.Α.Π.Η, όταν ανέλαβα Δήμαρχος, τα βρήκα εδώ. Τους είχε προσλάβει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τους κράτησα όλους! Γιατί ανεξαρτήτως ποιος είναι Δήμαρχος, το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή το έχει ο κάθε συνάνθρωπος μας».

Ο κ. Γιακαλής ευχήθηκε καλή αντάμωση στη μεγάλη γιορτή του Κ.Α.Π.Η., που θα γίνει, με πολλές εκπλήξεις, τα Χριστούγεννα. Το γλέντι των ηλικιωμένων κράτησε μέχρι τις 21:30 το βράδυ.

Γραφείο Τύπου