Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου, στο Επιμελητήριο Λέσβου, η εκδήλωση παρουσίασης του νέου πληροφοριακού συστήματος εξυπηρέτησης του πολίτη, που εφαρμόζει διαδικτυακά ο Δήμος Μυτιλήνης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πατερέλλης, Πατέστος και Πετρέλλη, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων και αρκετός κόσμος. Την παρουσίαση του νέου συστήματος έκαναν ο κ. Παναγιώτης Ταταρίδης, ως εκπρόσωπος της εταιρείας UniSystems που ήταν ανάδοχος του έργου και ο κ. Βαγγέλης Μονοχρήστου, ως εκπρόσωπος της εταιρείας Gnomon που συνεργάστηκε για την υλοποίηση του.

Αρχικά, ο κ. Ταταρίδης έκανε μια μικρή αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος εξυπηρέτησης του πολίτη και στο πώς η νέα αυτή τεχνολογική μέθοδος εγκαταστάθηκε στους servers του Δήμου Μυτιλήνης. Τονίστηκαν ακόμα διάφορα πλεονεκτήματα από τη χρήση αυτού του συστήματος, όπως είναι η εξοικείωση του κοινού με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η άμεση εξυπηρέτηση δημοτών και επιχειρήσεων σε ζητήματα που ενδεχομένως να δημιουργούσαν άγχος και πίεση, καθώς επίσης η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ενημέρωσή του δημότη σε θέματα του Δήμου.

Στη συνέχεια ο κ. Μονοχρήστου πραγματοποίησε μια σύντομη περιγραφή της νέας ιστοσελίδας (http://eservices.mytilene.gr), που δημιουργήθηκε για το νέο πληροφοριακό σύστημα, η οποία ενσωματώνεται αρμονικά στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου (www.mytilene.gr). Αναφέρθηκαν αναλυτικά όλες οι υπηρεσίες, που παρέχονται στο νέο σύστημα, όπως η υποβολή αιτημάτων, παρατηρήσεων ή καταγγελιών, η καταβολή δημοτικού φόρου και προστίμων του Κ.Ο.Κ. κι η ενημέρωση δικαιούχων για την πορεία εξόφλησης των τιμολογίων τους. Έγινε επίσης, μια online περιήγηση στο νέο πληροφοριακό σύστημα, από τη μεριά του χρήστη, ώστε να γίνει εύκολα κατανοητή η διαδικασία συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας, που απαιτείται για την ενεργοποίηση και την είσοδο στο σύστημα ως πιστοποιημένος χρήστης, αλλά και η φιλοσοφία του όλου έργου.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα εξυπηρέτησης του πολίτη αποτελεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο προς όφελος των δημοτών και παράλληλα προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο Δήμο Μυτιλήνης θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά τις προσεχείς ημέρες, μέσα από την διαδικτυακή πύλη του Δήμου και σύντομα οι δημότες θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, ως πιστοποιημένοι χρήστες, σε κάθε μια από τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Γραφείο Τύπου