Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 30 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια με τον καθιερωμένο Αγιασμό, του «Παραδοσιακού Σπιτιού», που δημιούργησε ο Σύλλογος Γυναικών Παμφίλων, σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο του δημοτικού διαμερίσματος και την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πατερέλλης, Πατέστος, Πετρέλλη και Χοχλάκα, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, σύσσωμο το τοπικό Συμβούλιο Παμφίλων, μέλη του Συλλόγου Γυναικών της περιοχής και πλήθος δημοτών.

Το «Παραδοσιακό Σπίτι» των Παμφίλων, που στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίσμα, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Μυτιλήνης, είναι διακοσμημένο με διάφορα αντικείμενα, που φανερώνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού, όπως χειροποίητα σκαλιστά έπιπλα, εργαλεία, φωτογραφίες εποχής, κεντήματα, εργόχειρα και υφαντά αργαλειού. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί με άνεση στους χώρους του σπιτιού, καθώς να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων για τον τρόπο ζωής, αλλά και τη χρήση όσων αντικειμένων έχουν τοποθετηθεί εκεί.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής ανέφερε στην ομιλία του: «Με μεγάλη μας χαρά, εγκαινιάζουμε αυτόν τον πανέμορφο χώρο, για τον οποίο τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών των Παμφίλων εργάστηκαν με πολύ μεράκι, για να έχουμε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα. Η Δημοτική Αρχή στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτό το εγχείρημα και θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιου είδους πολιτιστικές δράσεις, που αναδεικνύουν τον παραδοσιακό μας χαρακτήρα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων κ. Νατάσσα Αβαγιαννού τόνισε: «Είμαστε όλοι μας πολύ χαρούμενοι, που ένα όνειρο χρόνων, πήρε σάρκα και οστά, χάρη στην υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Νάσου Γιακαλή, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στη συγκέντρωση αυτών των αντικειμένων, που είναι πραγματικά ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας και διαβεβαιώνουμε, πως οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν για τον εμπλουτισμό του υλικού που εκτίθεται πλέον στο παραδοσιακό μας σπίτι».

Γραφείο Τύπου