Το πρωί της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μόριας, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Νάσου Γιακαλή, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, των αρχών, άλλων φορέων του τόπου μας και αρκετών πολιτών.

Ο κ. Γιακαλής, στη σύντομη τοποθέτησή του, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, χαρακτήρισε το βρεφονηπιακό σταθμό Μόριας ως πρότυπο, τονίζοντας πως «είναι ένας σύγχρονος χώρος αγωγής και διαμονής για τα παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελώντας μια σημαντική κοινωνική παροχή για νέα ζευγάρια που θα μπορούν να αφήσουν σε ασφαλές μέρος τα παιδιά τους και να εργαστούν, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της οικογένειας.»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά «να χαρούν αυτό το χώρο, να τον αγαπήσουν και τα επόμενα χρόνια, μέσα από τα νέα τους σχολεία, να μπορέσουν να προοδεύσουν και να εκπληρώσουν στο ακέραιο τα δικά τους όνειρα και τις προσδοκίες των γονιών και των δασκάλων τους.»

Μετά τον Αγιασμό, ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στους εσωτερικούς χώρους του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 30 παιδιά, 15 νήπια και 15 βρέφη.

Η ανέγερση του κτιρίου στοίχισε 400.000€ και ο εξοπλισμός του 100.00€ επιπλέον. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποσοστό 75%.

Γραφείο Τύπου