Χθες Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος παρέστη στη γενική συνέλευση των μελών της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου, στην κοπή της βασιλόπιτας καθώς και στην έκθεση ζωγραφικής της κας Μαρίας Καλαϊτζόγλου που διοργανώθηκαν από την εν λόγω Φιλοτελική Εταιρεία. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέστη στην κοπή της πίτας της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ επί παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης και Μηθύμνης, του Προέδρου του Δ.Σ. της ΝΕΛ κ. Βάγγερ και του Γενικού Εντεταλμένου Συμβούλου της ΝΕΛ κ. Αβραντίνη, των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και Φορέων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και αρκετών συνδημοτών μας. Στο χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος συνεχάρη τη διοίκηση της ΝΕΛ για την παρουσίαση των νέων οργανωτικών βάσεων επί των οποίων έχει θέσει τον επεκτατικό και δυναμικό σχεδιασμό της πολιτικής της όπως εξαγγέλθηκε αυτή από τον Εντεταλμένο Σύμβουλό της τονίζοντας ότι πρέπει να αποβεί ως εργαλείο ανάπτυξης υπέρ  της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β.Α. Αιγαίου, με προτεραιότητα στη σύνδεση με πυκνότερα δρομολόγια και αξιόπλοα πλοία με τα λιμάνια της Β. Ελλάδας και της Θράκης και με ναύλους προσιτούς στα βαλάντια των διακινουμένων. Ευχήθηκε δε κάθε εποικοδομητική συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος Λέσβου παρέστη στα εγκαίνια της λειτουργίας των χώρων άθλησης του Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών Λέσβου. Εν συνεχεία επισκέφθηκε το Πλωμάρι όπου παρέστη στο κόψιμο της βασιλόπιτας του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών της περιοχής Πλωμαρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΟΛΙΟΝ». Τοποθετούμενος ο κ. Βουνάτσος είπε ότι θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί για ολόκληρο το Δήμο Λέσβου πλέον ένα νέο εκσυγχρονισμένο και αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης των πάσης φύσεως εκτάκτων αναγκών σ’ ολόκληρη τη Λέσβο με ευθύνη του νέου Δήμου και σε συνεργασία πρωτίστως με τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου, του Περιφερειακού Διευθυντή της και βεβαίως των εθελοντών πυροσβεστών καθώς και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων. Σ’ ότι αφορά τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΟΛΙΟΝ» και των λοιπών πολιτιστικών συλλόγων του Πλωμαρίου και της Λέσβου ολόκληρης, και στα πλαίσια της επικείμενης δημιουργίας του Νομικού Προσώπου Άθλησης, Πολιτισμού και Παιδείας, που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συστήσει, κατά τον νόμο του Καλλικράτη εντός διμήνου θα καταβληθεί προσπάθεια να σταματήσει τη μέχρι τώρα ευκαιριακή αντιμετώπιση της δράσης τους και την εθελοντική προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί μία νέα συγκεκριμένη και προγραμματισμένη πολιτική στον ευαίσθητο αυτό τομέα από τον ενιαίο πλέον Δήμο Λέσβου με κοστολόγηση των δραστηριοτήτων αυτών ενόψει μάλιστα των απίστευτων οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε και θα πραγματοποιηθεί βεβαίως πριν τη λήψη των οριστικών αποφάσεων μια εποικοδομητική συνεργασία με όλους ανεξαρτήτως τους πολυπληθείς και ποικιλώνυμους φορείς που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον σημαντικό αυτό τομέα του πολιτισμού στον τόπο μας.

Τέλος, σήμερα 24 Ιανουαρίου το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου υποδέχθηκε τη διμελή ομάδα συντηρητών του Υπουργείου Πολιτισμού τους οποίους έστειλε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη, με τους οποίους επισκέφθηκαν το Μουσείο Θεοφίλου και Τεριάντ (στο τελευταίο αυτό φυλάσσονται επίσης πίνακες του λαϊκού μας ζωγράφου Θεοφίλου) και έγινε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τα αναγκαία να ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία των πινάκων με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Υπ. Πολιτισμού.
Το τελικό αυτό πόρισμα δε, το οποίο θα συνταχθεί και θα υποβληθεί και προς το Δήμο Λέσβου θα εφαρμοστεί κατά γράμμα στο μέτρο των δυνατοτήτων κατά την αρμοδιότητά μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου