Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους  Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό, Καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη, τον Αντιδήμαρχο Καλλονής Ευάγγελο Γιαβάση, Αγίας Παρασκευής-Μανταμάδου Γιώργο Κυριαζή, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ταξιαρχούλα Πνακά, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Σωτήριο Μαρινάτο κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Καλλονής, η παράνομη και κακή λειτουργία του οποίου  έχει δημιουργήσει πρόσφατα εξαιρετικό πρόβλημα ρύπανσης στο σημείο εκβολής των λυμάτων του στον Κόλπο Καλλονής. 

Ο Δήμαρχος Λέσβου έδωσε οδηγίες για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων του Βιολογικού αυτού Καθαρισμού, τη νομιμοποίηση όλων των κατασκευασμάτων, ώστε να μπορέσει να υπάρξει και κανονική ηλεκτροδότησή του από τη ΔΕΗ και όχι με εργοταξιακό ρεύμα όπως γίνεται μέχρι σήμερα, τη σύνταξη έκθεσης για το ιστορικό της κατασκευής και λειτουργίας του όλου αυτού συγκροτήματος,- το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται από διάστημα τουλάχιστον δωδεκαετίας με σταδιακές επεκτάσεις - και την εγγραφή των προβλημάτων αυτού του θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου την 23η Μαρτίου 2011, ώστε να ενημερωθεί το σώμα και ο Λεσβιακός λαός για το μέγα αυτό πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς κι αυτό κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστασία Αντωνέλλη, σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκε τον 3ο Παιδικό Σταθμό Μυτιλήνης, επιθεώρησε τους χώρους λειτουργίας και ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη και τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων, νηπιαγωγούς και λοιπό προσωπικό, για τη λειτουργία του. Διαπιστώθηκε ότι μόνο ένα τμήμα του δεν λειτουργεί (τα μεγαλύτερα σε ηλικία νήπια) λόγω της επίσχεσης εργασίας της συμβασιούχου νηπιαγωγού, καθ’ ο νόμιμο δικαίωμα βεβαίως έχει κατά την εργατική νομοθεσία λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων. Ο Δήμαρχος Λέσβου επανέλαβε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι θα υλοποιηθεί η υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής για καταβολή  μισθοδοσίας τριών μηνών στο τέλος του διανυομένου μηνός Μαρτίου, εφόσον βεβαίως το αποδεχθούν οι ασκήσαντες το δικαίωμα επισχέσεως της εργασίας τους, τα δε υπόλοιπα σταδιακά τους επόμενους μήνες. Ευχαρίστησε δε όλους για την ενημέρωση, για την ασφάλεια των μικρών παιδιών και το έργο που  προσφέρουν στον Παιδικό αυτό Σταθμό, ο οποίος λειτουργεί κατά τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο. Ο κ. Βουνάτσος θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε όλα τα ανάλογα ιδρύματα του τέως Δήμου Μυτιλήνης τις επόμενες μέρες.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λέσβου σήμερα στη 1 το μεσημέρι παρέστη στην τελετή παράδοσης της Διοικήσεως της Μεραρχίας Λέσβου από τον μέχρι τώρα Διοικητή της Αντιστράτηγο κο Σταύρο Κουτρή, ο οποίος απεστρατεύθη με τον ως άνω βαθμό και την παραλαβή της Διοίκησής της από τον Υποστράτηγο κο Αναστάσιο Μανώλα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου