Εκπρόσωποι του Στρατηγού, Διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε., Αναστάσιου Μανώλα, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, το πρωί, εκ μέρους του Στρατηγού το Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, και παρέδωσαν ως δώρο του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, προς το Δήμαρχο Λέσβου, ένα Μουσειακό Τυφέκιο Μ1 Garand, που αποκτήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό στα τέλη της δεκαετίας του 1940 από τις ΗΠΑ και χρησιμοποιήθηκε από το Στρατό, έως τις μέρες, το οποίο ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. είχε υποσχεθεί κατά την προ μηνών επίσκεψής του στο Δήμαρχο.

Ο κ. Βουνάτσος ευχαρίστησε θερμά, τόσο τον Διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε., όσο και τον Αρχηγό Γ.Ε.Σ., για την ευγενική χειρονομία τους, δηλώνοντας ότι ο Λεσβιακός Λαός περιβάλλει με αμέριστη εμπιστοσύνη τις Ένοπλες Δυνάμεις του Έθνους, ακοίμητο φρουρό της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας μας. Τους ευχαρίστησε επίσης για την εμπιστοσύνη και την τιμή προς το πρόσωπο και την προσωπική ιστορία του Δημάρχου Λέσβου. Επισυνάπτεται η επιστολή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, στο Δήμαρχο Λέσβου.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Ηλία Κουνιαρέλλη τον Ειδικό Συνεργάτη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, Κώμης Χρήστο Τσιβγούλη, Πηγής, Νικόλαο Καρασάββα και Νέων Κυδωνιών Αντώνη Κόμλο, παρακολούθησε το διαγωνισμό αλόγων στον διποδισμό, που πραγματοποιήθηκε στον κυκλικό ιππόδρομο στην περιοχή «Ταύρος», στο πλαίσιο των παραδοσιακών εκδηλώσεων για το Πανηγύρι του Ταύρου, Πηγής Κώμης, που οργάνωσε το Μορφωτικό Σωματείο «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Πηγής & Κώμης. Ο Δήμαρχος, συνεχάρη τα μέλη του Σωματείου για την αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλουν να τηρούνται οι παραδόσεις μας, ενώ απένειμε και τα έπαθλα στους νικητές του διαγωνισμού αλόγων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου