Σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος δέχθηκε σε συνεργασία την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ» Αττικής Καίτη Μεσσηνέζη-Πλατσή για τη συμμετοχή του συλλόγου αυτού στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011» που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου.

Ενώ χθες, Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής Γιώργο Κυριαζή και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής Γιώργο Σαπναδέλλη, παρέστη στην κορυφαία εκδήλωση της διεξαγωγής του πατροπαράδοτου εθίμου της Ιπποδρομίας προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Χαραλάμπου (Γιορτή του Ταύρου) στην Αγία Παρασκευή. Ο κ. Βουνάτσος απένειμε τα θεσμοθετημένα έπαθλα μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών εκκλησιαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών, παρουσία πλήθους κόσμου απ’ όλα τα σημεία του νησιού. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Γεωργικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής για τη διοργάνωση των τελετών αυτών με εξαιρετική λαμπρότητα συνεχίζοντας ένα έθιμο δημοφιλές επί περίπου 250 χρόνια.

Επίσης, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργική κατάσταση των ποδοσφαιρικών γηπέδων και εγκαταστάσεων όλου του Δήμου υπό την προεδρία του Δημάρχου Λέσβου και με συμμετοχή των Αντιδημάρχων Απόστολου Πατέστου, Οικονομικών, και Γιάννη Βατού, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας, του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου Κώστα Αστυρακάκη, καθώς επίσης και του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Καλλονής και λοιπών παραγόντων. Κατά τη σύσκεψη ελήφθησαν οι δέουσες αποφάσεις επί του θέματος αυτού, ενόψει της αρχομένης νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Στη συνέχεια, επακολούθησε δεύτερη σύσκεψη για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011, όπως αυτές έχουν ήδη εξαγγελθεί και όπως συμπληρώθηκαν για όλο το νησί από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου