Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 στις 10.30 το πρωί παρέστη στην κηδεία της αείμνηστης συμπατριώτισσάς μας Έλλης Πετρή που μαζί με τον αδελφό της Γεώργιο Πετρή δώρισαν κατά το παρελθόν σημαντικής αξίας ζωγραφικούς πίνακες, που φυλάσσονται εκτιθέμενοι στη Δημοτική Πινακοθήκη του τέως Δήμου Μυτιλήνης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία έλαβε χώρα στο παρεκκλήσιο του Νεκροταφείου της Νέας Σμύρνης, όπου ο Δήμαρχος εκφώνησε επικήδειο λόγο τονίζοντας την προσωπικότητα και της εκλιπούσης- και του διαπρεπούς τεχνοκριτικού αδελφού της- καθώς και την έμπρακτη αγάπη τους προς τον τόπο μας, αποτελώντας θαυμαστό παράδειγμα προς μίμηση, ιδίως στους παρόντες καιρούς μιας παρακμιακής γενικότερης κατάστασης στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας. Διαβίβασε τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου προς την αδελφή των δύο αειμνήστων ευεργετών, κυρία Κική Κομπόγιωργα, συμπληρώνοντας ότι στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισηγηθεί ο ίδιος σχετικό ψήφισμα κατά τα καθιερωμένα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι εξ ονόματος και του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου. Στεφάνι επίσης κατέθεσαν και οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου