Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, το απόγευμα, στην περιοχή του Κλαπάδου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ηλία Κουνιαρέλλη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Στύψης, Φωκίων Γελαγώτη και τοπικούς Συμβούλους, παρέστη στα θυρανοίξια και παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού των Αγίων Φανουρίου και Νικολάου.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ετελέσθη μνημόσυνο υπέρ πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών για την τελευταία μάχη που έγινε στον Κλαπάδο για την απελευθέρωση της Λέσβου, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση από τον κτήτορα και δωρητή του Ιερού Ναού, ομογενή, Ιωάννη Δεμερτζή.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη θερμά τον κ. Ιωάννη Δεμερτζή και την οικογένεια του για την φιλοπατρία και τη φιλοθρησκεία τους, τονίζοντας ότι στους εξαιρετικά δύσκολους αυτούς καιρούς, τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νεότερους.

Ακολούθως, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου, στα Ξαμπέλια – Νέες Κυδωνίες, όπου παρακολούθησε τις λατρευτικές εκδηλώσεις και ειδικότερα τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου