Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, το απόγευμα, παραβρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης, που πραγματοποίησε το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην αίθουσα τελετών του Λυκείου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Βουνάτσος, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με καθηγητές και φοιτητές του διεθνούς θερινού σχολείου με θέμα: «Πολιτισμοί, μεταναστεύσεις, σύνορα», που πραγματοποιείται στο Πλωμάρι. Το αντικείμενο του θερινού σχολείου, που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Institute of Migration and Ethnic Studies του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και το Ολλανδικό Ινστιτούτο της Αθήνας, αφορά στην εθνο-πολιτισμική επικοινωνία και τις διαπολιτισμικές σχέσεις που δομούνται σε συνοριακές περιοχές. Συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες και υποψήφιοι διδάκτορες, ενώ διδάσκουν σ΄αυτό καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Δήμαρχος Λέσβου, αφού τους καλωσόρισε τους έδωσε μια σειρά από πληροφορίες για τη Λέσβο. Οι συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο, ευχαρίστησαν τον κ. Βουνάτσο για τη φιλοξενία, την αναλυτική ενημέρωση και τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος Λέσβου, στην πραγματοποίηση του διεθνούς θερινού σχολείου, στο Πλωμάρι.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, ο Δήμαρχος Λέσβου, μετέβη στα Τσαμάκια, όπου το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, οργάνωσε με επιτυχία διάθεση ρυζιού από τη Λαμία, σε χαμηλή τιμή. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αφού διατέθηκαν 7 τόνοι ρυζιού, σε Μυτιλήνη, Μόρια και Λουτρά, ενώ σήμερα ο παραγωγός θα βρίσκεται σε Πλωμάρι και Γέρα. Ο κ. Βουνάτσος συνεχάρη θερμά το Νομικό Πρόσωπο και προσωπικά την Πρόεδρο, Αναστασία Αντωνέλη, όχι μόνο για την πρωτοβουλία να έρθει στη Λέσβο, φθηνό ρύζι, αλλά και για τη γενικότερη πολυποίκιλη δράση του. «Με τη διάθεση φθηνής πατάτας αρχικά και με τη διάθεση φθηνού ρυζιού σήμερα, όλα καλής ποιότητας, η Δημοτική Αρχή ανταποκρίνεται άμεσα και ουσιαστικά σε ένα αίτημα των κατοίκων της Λέσβου, οι οποίοι ζήτησαν να προμηθευτούν ελληνικά αγροτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε σταθερά κοντά στους συνδημότες μας, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά της, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλη, τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμη δράση του Οργανισμού, που στόχο έχει την ανακούφιση ειδικά των συμπολιτών με χαμηλά εισοδήματα, που πλήττονται ανελέητα από την κρίση. « Στο πλαίσιο αυτό – είπε η κα Αντωνέλη – ενεργοποιούμαστε και στον τομέα της διάθεσης προϊόντων που δεν παράγονται στον τόπο μας, από παραγωγούς, σε χαμηλότερες τιμές από τις υπάρχουσες. Τέτοιες δύσκολες, αλλά σημαντικές προσπάθειες είναι πολλαπλώς επωφελείς για τους καταναλωτές, σ’ αυτό τον καιρό της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας».

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, το πρωί, στα εγκαίνια των Προσκοπικών Εστιών «Γιάννης Σκουρκέας» και «Νίκος Κοκκίνης», στο Μακρύ Γιαλό Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα και μετάλλιο από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου, για τη συμβολή του στη δημιουργία των Προσκοπικών Εστιών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Βουνάτσος, παρακολούθησε τις ιπποδρομίες που έγιναν στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Πανηγύρι του Ταύρου».

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου