Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, το απόγευμα, παρέστη στην ημερίδα με θέμα: «Τοπικές Ποικιλίες – Το Κάστανο της Αγιάσου», που οργάνωσε το Παράρτημα Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 10ης Γιορτής Κάστανου.

Την ίδια ημέρα το βράδυ, ο Δήμαρχος παρακολούθησε την παρουσίαση του λευκώματος: «1983 – 2013. 30 Χρόνια Ορχήστρα Δήμου Λέσβου», από τον καθηγητή και ιστορικό, κ. Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, καθώς και τη συναυλία της Ορχήστρας του Δήμου Λέσβου, υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Τσιριγώτη.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, το πρωί, ο κ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Αναστασία Αντωνέλλη, Ηλία Κουνιαρέλλη και Δημήτρη Μουτζούρη, παρέστη στην εκδήλωση τιμής στους Προσκόπους της Λέσβου, που στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου και της Ναζιστικής Κατοχής, έπεσαν πιστοί στην υπόσχεση τους να τηρούν το καθήκον στην πατρίδα.

Την ίδια ημέρα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση με θέμα: «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό – Υποστηρίζουμε τις Μητέρες» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, από την Ομάδα Στήριξης Μητρικού θηλασμού και Προστασίας Λέσβου. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου