Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσακίρη, συμμετείχε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, το απόγευμα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή, στην υποδοχή της δεκαμελούς Σουηδικής αντιπροσωπείας, η οποία θα προωθήσει ποικιλοτρόπως τη γαστρονομική φυσιογνωμία του νησιού στη Σουηδική αγορά.

Ο κ. Βουνάτσος, αφού τους καλωσόρισε, τους έδωσε μια σειρά από πληροφορίες για τη Λέσβο, τόνισε ότι ο Δήμος Λέσβου, πιστεύει σ’ αυτές τις προσπάθειες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τίθεται αλληλέγγυος και τις ενισχύει.

Την όλη αποστολή διοργανώνει η Κυπριακών συμφερόντων εισαγωγική Σουηδική εταιρεία «FONTANA FOOD AB», η οποία δραστηριοποιείται και ειδικεύεται στην εισαγωγή κα διανομή Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων του κλάδου τροφίμων & ποτών στην αγορά της Σουηδίας, με στόχο να «ανοίξει» τη Σκανδιναβική αγορά στα προϊόντα της Λέσβου.

Την ίδια ημέρα το βράδυ, ο κ. Βουνάτσος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γέρας, Θεμιστοκλή Αθανάση, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Περάματος, Κίμωνα Χρυσίδη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου, Πολύδωρο Κωνσταντέλλια και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Παναγιώτη Ζαφειρίου, παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στο Πέραμα και συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου