Το Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, επισκέφθηκε η κα Leah Martin, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με την οποία συζήτησε για την κατάσταση του Δήμου Λέσβου με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», για τους ομογενειακούς συλλόγους της Λέσβου στις Η.Π.Α., για τις σχέσεις με το Πανεπιστήμιο του Maine και το Δήμο του Portland, με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο τ. Δήμος Μυτιλήνης, καθώς και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, τις δυνατότητες εξαγωγών Λεσβιακών προϊόντων στις Η.Π.Α. και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, εξετάσθηκε το θέμα της λαθρομετανάστευσης, με τη ρητή δήλωση από τον κ. Βουνάτσο, ότι ο Δήμος Λέσβου δε θα δεχθεί ποτέ την εκ νέου δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Κράτησης Λαθρομεταναστών, μετά μάλιστα και την τραγική εμπειρία της δεκαετίας του 2000.

Ο Δήμαρχος, τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για το ενδιαφέρον του, αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η επίσκεψη της κας Martin, και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου