Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, το βράδυ, τον Δήμαρχο Λεσβου, Δημήτρη Βουνάτσος, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Καθηγητής, Σταύρος Θωμαδάκης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκο Ζούρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχέσεις του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και άλλα θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Δήμου Λέσβου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό σεμινάριο, που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο της Πράξης “Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου” και ειδικότερα της Δράσης 4, “Εκπαίδευση και Υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες”, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο ανοικτών διαλέξεων που πραγματοποιεί στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με εξειδικευμένα θέματα που άπτονται των σύγχρονων απαιτήσεων και αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ Βουνάτσος τόνισε τη σημασία αυτών των σεμιναρίων που προσφέρουν σύγχρονη και ουσιαστική επιμόρφωση, που μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα στην πράξη, όπως αυτό που συζητούνταν εκείνη τη στιγμή και αφορούσε τη διαχείριση κρίσεων στο εσωτερικό περιβάλλον των δημοσίων οργανισμών και την επικοινωνία με τον πολίτη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος, μαζί με το Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού, Κώστα Αστυρακάκη, παρακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την τελετή λήξης των 3ων Παλλεσβιακών Μαθητικών Αγώνων Μουσικής, που οργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βουνάτσος απένειμε βραβεία σε μαθήτριες και μαθητές που διακρίθηκαν, συγχαίροντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους που τα στηρίζουν στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν την μεγάλη μουσική παράδοση του τόπου μας.

Τέλος, συνεχάρη τους διοργανωτές και ανακοίνωσε ότι οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής, τίθενται πλέον, υπό την Αιγίδα του Δήμου Λέσβου, γεγονός που έγινε δεκτό με ιδιαίτερα ικανοποίηση.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου