Την τελετή αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, παρακολούθησε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Το πρωί, πριν την τελετή του αγιασμού των υδάτων, ο Δήμαρχος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Ηλία Κουνιαρέλλη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρη Μαρινάτο, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013, το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, ο κ. Βουνάτσος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου – Πολιχνίτου, Γιώργο Βουνάτσο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου, Στρατή Μοιρασγεντή, τον Αντιπρόεδρο, Χαράλαμπο Λεοντή και τον Πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., Αριστείδη Ταξείδη, παρακολούθησε την παράσταση «Οι Επτά Κήποι», έργο του 13χρονου μαθητή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Λέσβου, που πρόσφατα απέσπασε έπαινο στον 14ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, τόνισε ότι ο Δημήτρης Θαλασέλλης αποτελεί καύχημα όλης της Λέσβου και του παρέδωσε τιμητικό δίπλωμα, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, που οργάνωσε με επιτυχία την εν λόγω εκδήλωση, καθώς και το ειδικό επετειακό μετάλλιο και την έκδοση του Δήμου, με τίτλο: « Ο Βενιζέλος στη Λέσβο». 

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου