Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, το απόγευμα, παρέστη στην αίθουσα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, στην παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Κατσούρη «Νεφερτίτη. Στα ίχνη ενός μύθου», που οργάνωσαν οι εκδόσεις «Αιολίδα».

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, το πρωί, παρακολούθησε, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στον Πολιχνίτο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρακολούθησε τα θεατρικά μονόπρακτα, που ανέβασαν στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, το πρωί, ο κ. Βουνάτσος, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», που πραγματοποιήθηκαν, στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

Το απόγευμα ο Δήμαρχος, παρέστη στη Λαϊκή – Αυτοδιοικητική Συνέλευση, που οργάνωσε στην πλατεία του χωριού, η Δημοτική Κοινότητα Μεσοτόπου. Μετά την εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοτόπου, Γρηγόρη Βραχνού, εξετάστηκαν διεξοδικά διάφορα ζητήματα της Δημοτικής αυτής Κοινότητας, με έμφαση στα δισεπίλυτα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών (καθαριότητα, αγροτική οδοποιία, δημοτικός φωτισμός, ύδρευση κ.α.), μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Χώρα μας γενικότερα. Ο κ. Βουνάτσος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, στην πολύωρη αυτή συνέλευση ενημέρωσαν διεξοδικά για τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος για ακόμη μια φορά, επεσήμανε τα κατεπείγοντα και ασφυκτικά προβλήματα του Δήμου, τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, όπως π.χ. η οικονομική καχεξία, η δραματική μείωση των υπαλλήλων και η τραγική υποστελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας καθαριότητας.

Κλείνοντας τη συνέλευση και αφού δρομολογήθηκαν οι ανάλογες λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοτόπου, καθώς και τους Συλλόγους και τους φορείς για την εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, καθώς και για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου