Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. και Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιχνίτου, Αριστείδη Ταξείδη, το Σάββατο 6 Απριλίου το πρωί, παρακολούθησε τις εργασίες του διήμερου σεμιναρίου, με θέμα: «Οι θετικές Επιστήμες στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης», που οργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές συνεχάρη το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και για τη γενικότερη πολύ σημαντική προσφορά του. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του νησιού μας και στις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή, για την αντιμετώπιση τους.

Ο Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., Αριστείδης Ταξείδης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση και προσοδοφόρα λειτουργία και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του θερμαλισμού, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, αφού αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης για τη Λέσβο. Τόνισε, τέλος ότι οι προσπάθειες του Δήμου και της Α.Δ.Ε.Λ. θα ενταθούν, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Βουνάτσος, παρέστη στην εκδήλωση του Ι.Α.Σ.Υ.Ν. και της INTERAMERICAN με θέμα: «Διαταραχές ύπνου (άπνοιες) και συνωδά νοσήματα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου & Κεντρικής Ελλάδος της INTERAMERICAN, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, δώρισε εκ μέρους της εταιρίας έναν απινιδωτή για το Δημοτικό Κολυμβητήριο, τον οποίο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού & Άθλησης, Κώστας Αστυρακάκης, ενώ στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λέσβου, συνεχάρη την INTERAMERICAN και τα παριστάμενα στελέχη της τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Επιπλέον, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Βουνάτσος παρέστη σε μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Λέσβου «Κώστας Κρυστάλλης» και πρόσφερε διάφορα αναμνηστικά δώρα για την βιβλιοθήκη τους.

Τέλος, την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, το απόγευμα, ο Δήμαρχος μετέβη στην Καλλονή. Παρέστη στην εκδήλωση «Αφιέρωμα στην προσφορά της γυναίκας, που οργάνωσε  η Ένωση Μικρασιατών Δήμου Καλλονής, η Πρόεδρος της οποίας, Μένη Ατσικμπάση, αφού έκανε διαχρονική αναφορά στο ιστορικό ίδρυσης των Συλλόγων Κυριών και Δεσποινίδων Μανταμάδου «Η Ομόνοια» (1917), Καλλονής «Η Ευποιία» (1920) , Μήθυμνας «Η Αγάπη» (1922) και Αγίας Παρασκευής «Η Αναγέννηση» (1922), βράβευσε τους παραπάνω συλλόγους για την φιλανθρωπική και πατριωτική τους δράση, για την υλική βοήθεια – και ψυχολογική συμπαράσταση, στους στρατευμένους και τραυματίες στο Μικρασιατικό μέτωπο το 1922 και κατόπιν στον πάσχοντα προσφυγικό κόσμο των περιοχών τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου