Δραστηριότητες δημάρχου Λέσβου σε Μήθυμνα & Θερμή

Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Ιγνάτη Χατζηχρήστο, παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Μήθυμνας «Η Αγάπη». Η γιορτή περιελάμβανε τραγούδια, από την χορωδία του Συλλόγου καθώς και ποιήματα και το παιδικό θέατρο «Ο Χιονάνθρωπος», από το Δημοτικό Σχολείο Μήθυμνας.

MITHIMNA

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη την Πρόεδρο, Μαρία Χαραλάμπους και τα μέλη του ιστορικού αυτού Συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1922 και σε λίγο κλείνει μια εκατονταετία συνεχούς προσφοράς, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και τη γενικότερη σημαντική πολιτιστική και κοινωνική δράση  που αναπτύσσουν και ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους και στις οικογένειες τους, χρόνια πολλά.

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013, το πρωί, ο Δήμαρχος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, στις Καρυές Θερμής και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή, συναντήθηκε και ευχήθηκε έτη πολλά στη νέα ηγουμένη της Μονής, Μοναχή Ταβιθά και τους εκκλησιαζόμενους.

I_M_AG_RAFAIL

Ακολούθως ο κ. Βουνάτσος, μετέβη στο πρώην Ξενοδοχείο «Σάρλιτζα», για το οποίο με πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης,  που εκδόθηκε πρόσφατα, καταδικάζει το ΤΣΑΥ στην επισκευή του μοναδικού αυτού ξενοδοχείου – διατηρητέου μνημείου και καταλογίζει αποζημίωση 100.000 Ευρώ, προς το Δήμο Λέσβου, για ηθική βλάβη, δικαιώνοντας τον πρ. Δήμαρχο Θερμής, Δημήτρη Καμενή, που κίνησε το θέμα, αλλά και την παρούσα Δημοτική Αρχή, που συνέχισε και υποστήριξε τη διεκδίκηση. Σε σχετική δήλωση του, ο Δήμαρχος, επανέλαβε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, που μετά από πολλά χρόνια και σκληρούς αγώνες, επιβάλει ουσιαστικά τη διάσωση του «Σάρλιτζα».
SARLITZA
Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Παραδοσιακό Μύλο της Παραλίας Θερμής, του οποίου το έργο εξωραϊσμού του Περιβάλλοντος Χώρου, προϋπολογισμού 440.000 Ευρώ, εντάχθηκε πρόσφατα με αίτηση – πρόταση της Δημοτικής Αρχής, στο Πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου), με προϋπολογισμό 440.000 Ευρώ. Ειδικότερα, το εν λόγω έργο αφορά στην πλακόστρωση του χώρου, τον ηλεκτροφωτισμό του, την δημιουργία αξόνων κίνησης πεζών, ενός αμφιθεατρικού χώρου υπαίθριων παραστάσεων,  υπαιθρίου χώρου εκθέσεων, χώρου σκακιού και μιας παιδικής χαράς. Ακόμη, προβλέπονται θέσεις στάθμευσης και επαρκείς χώροι πρασίνου, ώστε η νέα μορφή του περιβάλλοντος χώρου του παραδοσιακού Μύλου στην παραλία Θερμής, να αποτελεί σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.
MILOS_THERMIS
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κ Βουνάτσος, τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει αισθητικά και αναδεικνύει την περιοχή, με στόχο την αξιοποίησή της από τους κατοίκους, και βεβαίως, την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου