Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, το απόγευμα, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην επιστημονική ημερίδα με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη, όπου συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλίας τους να πραγματοποιηθεί ενημέρωση αλλά και δωρεάν εξετάσεις στη Λέσβο.

Αμέσως μετά, ο κ. Βουνάτσος μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου και οι εκδόσεις «Αιολίδα» παρουσίασαν την ποιητική συλλογή του Γιάννη Κωνσταντέλλη «ΤΑ ΠΑΡΑΜΙΛΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Αναστάσης Βιστωνίτης, ποιητής – δοκιμιογράφος και Τίτος Πατρίκιος, ποιητής.

Ποιήματα από τη συλλογή διάβασε ο Γιάννης Κωνσταντέλλης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λέσβου, Παναγιώτης Σκορδάς.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση, τον ποιητή Γιάννη Κωνσταντέλλη για την εξαιρετική ποιητική του συλλογή και καλωσόρισε στο νησί μας τους δυο διακεκριμένους ομιλητές, τους λογοτέχνες, Τίτο Πατρίκιο και Αναστάση Βιστωνίτη. Ιδιαίτερο λόγο έκανε για τον πολύ σπουδαίο ποιητή Τίτο Πατρίκιο, λάτρη της Λέσβου, που για μια ακόμη φορά τίμησε με την παρουσία του το νησί μας.

Τέλος συνεχάρη τις εκδόσεις «Αιολίδα» για τη στήριξη της Λεσβιακής βιβλιοπαραγωγής και τις ποιοτικές τους εκδοτικές δραστηριότητες

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου