Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, με βοήθεια του εκπαιδευτικού,  του ειδικού διαμεσολαβητή Ρομά και κοινωνικού επιστήμονα, εργαζομένων στην δομή μας  του «Κέντρου Κοινότητας Λέσβου» , στα πλαίσια του σχεδιασμού και εφαρμογής ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής ίσων ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο, ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, δράση εξοικείωσης για τα παιδιά Ρομά με το σχολείο, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στόχος μας είναι η εξοικείωση των παιδιών αυτών με την εκπαιδευτική διαδικασία, προσδοκώντας μέσα από τους δρόμους της παιδείας την κοινωνική τους ένταξη.

Η προσπάθεια μας αυτή, πέρα από την διδασκαλία, περιλαμβάνει την μεταφορά τους από τον καταυλισμό στο χώρο διδασκαλίας, τον εφοδιασμό τους με γραφική ύλη καθώς επίσης και την παροχή πρωινού και μεσημεριανού.

Ίσως να μην  καταφέρναμε την υλοποίηση της δράσης μας αυτής, εάν δεν είχαμε και πάλι πολύτιμους συμπαραστάτες:

Ευχαριστούμε κατ’ αρχήν τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ταμβακέλλη, τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας κ. Πολυχρόνη και το διευθυντή του 4ου Γυμνασίου κ. Χατζηλάμπρου, για την παραχώρηση των αιθουσών στα σχολεία αυτά.

Ευχαριστούμε επίσης, την διοίκηση των Αστικών ΚΤΕΛ  για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών μας, προς και από το Σχολείο .