Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2011 ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Σωτήρη Μαρινάτο, παρέστησαν στη μουσικοχορευτική βραδιά που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας. Τον Δήμαρχο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μόριας Φώτης Παπαευστρατίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νάνσυ Πικουλέλλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αυτού.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Δήμαρχος μετέβη στην Καλλονή και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Μηχανικών Περιβάλλοντος- Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης Νικόλαο Θέμελη και με τον Δρ Χημικό Μηχανικό του Earth Engineering Center του Πανεπιστημίου της Columbia Ευστράτιο Καλογήρου με τους οποίους συζήτησαν θέματα σχετικά με το πρόβλημα της διαθέσεως των απορριμμάτων του Δήμου Λέσβου, καθώς αυτά αποτελούν το επιστημονικό και πρακτικό αντικείμενο των επιστημών τους.

Χθες, Κυριακή 24 Ιουλίου 2011, το πρωί ο Δήμαρχος προήδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα του τέως Δήμου Μυτιλήνης, επί παρουσία των Αντιδημάρχων Καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη και Οικονομικών Απόστολου Πατέστου για την αντιμετώπιση συναφών προβλημάτων.

Το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Λέσβου παρέστη στην εκδήλωση «Ο Λαϊκός Πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης: Το παράδειγμα της Λέσβου» που διοργάνωσαν στο Ακράσι προς τιμήν του φιλολόγου, τέως Λυκειάρχη Ιωάννη Κοντέλλη οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και του Ακρασίου «Άκρα Σιών» και «Ο Πλάτανος». Ο κ. Βουνάτσος απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, το πρωί ο Δήμαρχος παρέστη στην πανηγυρική λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας στην τοπική Κοινότητα Κεραμίου Σκάλας Καλλονής, χοροστατήσαντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομου επί παρουσία των τοπικών αρχών και στη συνέχεια συζητήθηκαν με τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες τα προβλήματα της περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου