Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Πολλοί δημότες μας, ωφελούμενοι  του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), επικοινωνούν με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να ενημερωθούν πότε θα υπάρξουν προϊόντα προς διανομή στο Δήμο μας, από το εν λόγω πρόγραμμα. Για την ενημέρωση τους λοιπόν έχω να πω τα εξής: Μέχρι τώρα έχουμε παραλάβει από προμήθειες τις οποίες έχει κάνει το Υπουργείο, περίπου 40 τόνους τρόφιμα και 30.000 τεμάχια διαφόρων προϊόντων όπως απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, πάνες, γάλατα, σαπούνια κ.λ.π.. Χθες Τρίτη 29/3 έγινε η πιο πρόσφατη παραλαβή μας, 5.847 κιλών ελαιόλαδου.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα ως προς την διανομή των προϊόντων αυτών, διότι δεν έχουμε το προβλεπόμενο από το Πρόγραμμα προσωπικό προκειμένου να μπορούμε να φέρουμε σε πέρας  μια τόσο μεγάλη διανομή, σε 13 Δημοτικές Ενότητες.

Πιο συγκεκριμένα λόγω του ότι δεν έχουμε την Απόφαση Οριστικής Ένταξης της Πράξης, ως εκ του Νόμου απαιτείται, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε την διαδικασία  προκειμένου να γίνουν μια σειρά πράξεων, όπως πρόσληψη προσωπικού, μέσων μεταφοράς, ενημέρωσης δικαιούχων, χώρων κ.λ.π.

Επανειλημμένα έχουμε οχλήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Έχω δε απευθυνθεί γι’ αυτό και στην ίδια την Υπουργό, την κυρία Φωτίου, εγγράφως (επισυνάπτεται η επιστολή).

Βεβαίως προσπαθούμε  να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα, μέσα από παράδρομους ως συνήθως, αν και οι ποσότητες, ο αριθμός ωφελουμένων, οι αυστηρές διαδικασίες που απαιτούνται και η δεδομένη υποστελέχωση του Δήμου μας, δυσκολεύουν την λύση του. Πιστεύω, όμως, ότι θα καταφέρουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την  διανομή των προϊόντων στους δικαιούχους, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πέραν όμως των ανωτέρω, ενημερώνουμε τους ωφελουμένους του εν λόγω προγράμματος ότι έχουμε αιτηθεί στη ΔΕΥΑΛ, την λήψη απόφασης εκ μέρους της, προκειμένου να τυγχάνουν έκπτωσης στους λογαριασμούς ύδρευσης.  Θα ενημερωθούν για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι, όταν θα  έχουμε την θετική της απάντηση στο αίτημα μας αυτό (επισυνάπτεται το αίτημα).