Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής:

Στην χθεσινή του Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, με την υπ’ αριθμ. 336/2016, απόφαση του, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία την πρόταση μας, προκειμένου και ο Δήμος Λέσβου, να ενώσει την φωνή του, μαζί με άλλους Δήμους τόσο της Χώρας μας όσο και της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής, κατά της δρομολογούμενης εν κρυπτώ, Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής,  γνωστής ως ΤΤΙΡ . Την εισήγηση καταψήφισαν για λόγους αρχών, οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Λευκό ψήφισε ο κ. Καραγεωργίου, μοναδικός παριστάμενος από την παράταξη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού για την Λέσβο».

Βεβαίως και έχουμε πλήρη αντίληψη της πραγματικότητας και του μικρού ρόλου που μπορεί να παίξει μια τέτοια απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Έστω και έτσι όμως, το ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο λειτουργώντας ως Πολιτικό Όργανο, αποφάσισε να ενώσει την φωνή του μαζί με όλους εκείνους που αντιδρούν στην υπογραφή της καταστροφικής για την κοινωνία – με όσα διέρρευσαν-   συμφωνίας, είναι ένα βήμα αντίδρασης. Ελπίζοντας ότι η συντονισμένη δράση Πολιτών, Δήμων, Περιφερειών και Κρατών θα καταφέρει ματαιώσει τα αποτρόπαια σχέδια τους, ευχαριστώ τις Παρατάξεις τόσο του κ. Γεωργούλα όσο και του κ. Κουρτζή που υπερθεμάτισαν την εισήγηση μου.