Έπειτα από μια περίοδο προετοιμασίας, η νέα Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου Μυτιλήνης είναι πλέον έτοιμη να βγει στον «αέρα» του ίντερνετ.

Η PROFILE, εταιρεία κατασκευής του νέου αυτού ιστότοπου και ο Δήμος Μυτιλήνης θα πραγματοποιήσουν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, εκδήλωση παρουσίασης της νέας Πύλης και των δυνατοτήτων, που θα παρέχονται πλέον στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, μέσω του διαδικτύου.Η δημιουργία αυτής της διαδικτυακής πύλης επιβεβαιώνει την προσπάθεια, που καταβάλει ο Δήμος Μυτιλήνης προς τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του, δίνοντας έμφαση στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Μυτιλήνης έχει σα στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τις υπηρεσίες, τις δραστηριότητες και το έργο της Δημοτικής Αρχής, με τακτική ανανέωση και εμπλουτισμό του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ταυτόχρονα, θα παρέχει αυτοματοποίηση των διαδικασιών αίτησης και έκδοσης από το Δήμο πιστοποιητικών, δικαιολογητικών, αδειών και διαφόρων άλλων διοικητικών εγγράφων. Ακόμη, θα δίνεται η δυνατότητα καταγραφής και διαχείρισης των προβλημάτων που επισημαίνουν στο Δήμο οι πολίτες, μέσω καταγγελιών και αιτημάτων, συμβάλλοντας στην ομαλή καθημερινή ζωή της πόλης.

Με τη δημιουργία και τη χρήση σύγχρονων προγραμμάτων διαχείρισης αιτημάτων των πολιτών, γίνεται πραγματικότητα η οn-line εξυπηρέτηση του πολίτη, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο, καταπολεμά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και δίνει λύσεις στον πολίτη, ο οποίος εξυπηρετείται εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός μόνο “click” στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα και η νέα Φωνητική Πύλη του Δήμου Μυτιλήνης, που αναμένεται να λειτουργήσει το προσεχές διάστημα. Η Φωνητική Πύλη, συνδεδεμένη απευθείας με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, θα παρέχει μέσω ενός εξυπηρετητή μηνυμάτων, χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τη δραστηριότητα του Δήμου. Οι πολίτες καλώντας στo τηλέφωνo 2251041844 θα επιλέγουν την υπηρεσία που θέλουν να χρησιμοποιήσουν και θα εισάγουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που τους ζητά το σύστημα, με τη χρήση των πλήκτρων της τηλεφωνικής τους συσκευής. Με τη Φωνητική Πύλη βελτιώνεται η επικοινωνία και η ποιότητα της εξυπηρέτησης που λαμβάνει ο πολίτης από το Δήμο, παρέχοντας του τη δυνατότητα να συναλλάσσεται σε 24ωρη βάση με τις Υπηρεσίες, υποβάλλοντας αυτόματα διάφορες αιτήσεις. Επιπρόσθετα, με την αμφίδρομη ηλεκτρονική επαφή, ο πολίτης θα μπορεί να πληροφορείται το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή του, σε ότι αφορά τη διεκπεραίωση της.

Ο Δήμος Μυτιλήνης και η εταιρεία PROFILE προσκαλούν τους δημότες να παρευρεθούν στην εκδήλωση παρουσίασης της νέα Διαδικτυακής και Φωνητικής Πύλης στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης και να γνωρίσουν από κοντά τις νέες τεχνολογίες, που ενσωματώνονται στο “www.mytilene.gr”.

Το έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.