Αντιδήμαρχοι

Όνοματεπώνυμο: Βογιατζής Ελευθέριος

 

Ιδιότητα: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκε το 1949 στο Κεράμι Λέσβου.
Είναι έγγαμος με ένα παιδί.
Πτυχιούχος Φιλοσοφικής και Νομικής Σχολής, υπηρέτησε ως καθηγητής σε διάφορα σχολεία της Λέσβου. Επί 21 χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος της Εκπαίδευσης.
Με ιστορικές, δημοκρατικές ρίζες έδρασε πρωταγωνιστικά, από την πρώτη στιγμή (από μαθητής) στις γραμμές του αντιδικτατορικού αγώνα και συμμετείχε ενεργά στις κορυφαίες του στιγμές: εξεγέρσεις Φιλοσοφικής Ιωαννίνων- Νομικής Αθηνών-Πολυτεχνείο. Ως καθηγητής ανέπτυξε εκπαιδευτική και κοινωνική δράση:
Το 1980-1981 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Με βέβαιη την επανεκλογή του απεχώρησε  διαφωνώντας προφητικά, όπως απεδείχθη, με την κομματικοποίηση  του συνδικαλιστικού κινήματος.
Από το 1982 έως τον Μάρτιο του 1985 υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπ/σεως Λέσβου (ΕΛΜΕ), επικεφαλής αδέσμευτης κομματικά κίνησης.  
Υπήρξε μέλος της τριμελούς επιτροπής για τη συστατική πράξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ένθερμος υποστηρικτής για τη δημιουργία του.
Το 1983-1985 μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ως Πρόεδρος της Ένωσης των καθηγητών Λέσβου. (ex oficio).
Το 1999-2002 εκλεγμένο μέλος του Ν.Σ. και μέχρι το 2001 υπηρέτησε το θεσμό ως Αντινομάρχης  του τότε Νομάρχη Δ. Βουνάτσου.
Από το 2003-2006 υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Μήθυμνας με πλούσιο διοικητικό έργο.

 

Πλήρες Βιογραφικό: -

 

Επικοινωνία: evogiat@otenet.gr