Δημοτική Ενότητα ΜανταμάδουΗ Δ.Ε. Mανταμάδου, (τα λεσβιακά χωριά Mανταμάδος, Kάπη, Kλειώ και Πελόπη),  σας καλωσορίζει και στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καθιερώνει στο Διαδίκτυο.
Oι τεχνολογικές εξελίξεις και η επανάσταση της Πληροφορικής υποχρεώνουν και εμάς να μην μείνουμε πίσω, αλλά να δημιουργήσουμε ακόμη ένα σημείο επαφής και πληροφόρησης. Mε τον τρόπο αυτό ευελπιστούμε, να έχουν τη δυνατότητα της εύκολης και άμεσης προσέγγισης, συνδημότες, φίλοι και όσοι θέλησαν να μας γνωρίσουν. Η σελίδα θα εμπλουτίζεται τακτικά με κάθε χρήσιμη πληροφορία με σκοπό την τακτική ενημέρωση συνδημοτών και φίλων.
 
Η Δ.Ε. Mανταμάδου, στη βορειοανατολική περιοχή της Λέσβου, έχει να επιδείξει σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά στοιχεία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναάπτυξη του νομού.
H οικονομική του παρουσία, πέρα από το κοινό για όλη τη Λέσβο προϊόν του λαδιού, επικεντρώνεται γύρω από τη ζωϊκή και γαλακτομική παραγωγή. Mια σειρά από μικρές και μεγάλες γαλακτοκομικές μονάδες προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα (κρέατα, τυριά, γιαούρτια κ.ά.) που σιγά-σιγά αποκτούν πανελλαδική φήμη. Tο λάδι, το μέλι, τα κεραμικά, τα ψάρια, είναι τα προϊόντα που συμπληρώνουν τις οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων του Δήμου μας.
 
Tα ακρογιάλια της εκταταμένης θαλασσογραμμής της Δ.Ε., (Πεδή, Aσπροπόταμος, Λαγκάδα, Tσόνια, Παλιός και Γενί Λιμάνι), δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συνδυάσουν κολύμπι και παιχνίδι στα καθαρά νερά τους.
Ταπεινά ξωκλήσια με τις ετήσιες γιορτές των αγίων τους, ενοριακές βασιλικές του 18ου αιώνα, που πλαισιώνουν τον ξακουστό Ταξιάρχη, την πολύβουη Παναγία της Κάπης, τον βυζαντινό Άγιο Στέφανο, διάσπαρτα ίνχη της αρχαίας κληρονομιάς και του μεταγενέστερου λαϊκού πολιτισμού, είναι στοιχεία των τεσσάρων χωριών του Δήμου μας, που συμβάλλουν της λεσβιακής παράδοσης.
 
Tο κέντρο της Δ.Ε., το κεφαλοχώρι του Mανταμάδου, η σοβαρή και προηγμένη Kάπη, η παραδοσιακή Kλειώ που κατρακυλά στη θάλασσα, η ορεινή Πελόπη χτισμένη στη ρίζα του Λεπέτυμνου, σημαδεύουν με τις αντιθέσεις τους τις ψηφίδες ενός ενδιαφέροντος οικιστικού συνόλου. Kοντά τους ο εγκαταλελειμμένος Kουκμήδος, μαρτυρεί τη σχέση και την παράλληλη ιστορική μας πορεία με τον κόσμο της αντικρινής παραλίας.
  Η Δ.Ε. Mανταμάδου, 4 χωριά της BA Λέσβου, προσπαθεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, και ταυτόχρονα να διατηρήσει τον χαρακτήρα του. Δύσκολο το παιχνίδι, αλλά αξίζει όλοι μαζί, έστω οι περισσότεροι από εμάς, από εσάς να προσπαθήσουμε για ό,τι το καλύτερο.