Δημοτική Ενότητα Γέρας

Καλώς ήλθατε στη Γέρα.

Γύρω από τον ομώνυμο κόλπο τον οποίο οι μεγάλοι  Ουϊνστον Τσώρτσιλ και Ελευθέριος Βενιζέλος, χαρακτήρισαν θαύμα της φύσης. Που είναι για τους Γεραγώτες η ψυχή και η ανάσα τους, το κυρίαρχο μνημείο της φύσης, ένα από τα ωραιότερα της Μεσογείου. Τον Κόλπο που εξύμνησε ο νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης και σκλαβώνει τις αισθήσεις.

Δίπλα σε αυτόν τον κόλπο πολύ πριν από τη γέννηση του Χριστού αναπτύχθηκαν τα έξι χωριά της Γέρας. Πρώτα ο Σκόπελος και ο Μεσαγρός, αργότερα ο Παπάδος, ο Παλαιόκηπος, ο Πλακάδος και το Πέραμα. Ιστορικά μνημεία, βιομηχανικά κτίρια, μεγαλοπρεπή αρχοντικά, θαυμάσιες εκκλησίες, καταπληκτικές παραλίες, άφθονη βλάστηση, απέραντοι ελαιώνες μαρτυρούν και επιβεβαιώνουν την οικονομική ακμή και πολιτιστική άνθηση της Γέρας.

Συνεπείς στην παράδοση θέλουμε να συνδυάσουμε το χθες με το σήμερα και να δημιουργήσουμε το αύριο. Εργατικοί, αισιόδοξοι, μεθοδικοί, φιλικοί προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους προσπαθούμε να προστατέψουμε και να εκμεταλλευτούμε όσα απλόχερα μας χάρισε η φύση.

Όλα όμως αυτά δεν είναι αποκλειστικά δικά μας. Ανήκουν και σε σας που περιμένουμε να μας επισκεφθείτε για να γνωρίσετε τον τόπο και τους ανθρώπους του, να χαρείτε τις ομορφιές του, να απολαύσετε τα πλούσια αγαθά και τα σύγχρονα δημιουργήματα. Κυρίως όμως να γνωρίσετε ένα τόπο στον οποίο ακόμα υπάρχουν άνθρωποι.