Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος καταδικάζει το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας των δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό των δύο άλλων ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα προχθές και ελπίζει ότι θα ανακαλυφθούν και θα συλληφθούν οι στυγεροί, άνανδροι δολοφόνοι των νεαρών παιδιών μας και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Βουνάτσος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δολοφονηθέντων και των τραυματισθέντων ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στην Ηγεσία της. Επικοινώνησε ήδη με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και εξέφρασε και επισήμως τη συμπαράστασή του στη δοκιμαζόμενη ακόμα μια φορά Ελληνική Αστυνομία και την απεριόριστη εμπιστοσύνη του στο έργο της για την πάταξη του κοινού εγκλήματος και την επίτευξη της κοινωνικής ειρήνης γενικότερα.

Παρήγγειλε να κατατεθεί στεφάνι στη σορό των δολοφονημένων αστυνομικών, ο ένας εκ των οποίων, ο αείμνηστος Ιωάννης Ευαγγελινέλλης, ηλικίας 23 χρόνων, κατάγεται από το Πλωμάρι.

Αποφάσισε επίσης να υψωθεί μεσίστια η Ελληνική Σημαία στο τέως Δημαρχείο Πλωμαρίου και στο Δημαρχείο του Δήμου Λέσβου και θα εισαγάγει σχετικό ψήφισμα στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Δυστυχώς, κατέστη αδύνατον, παρά τις άπειρες προσπάθειές του, να επικοινωνήσει με τις οικογένειες των δολοφονημένων αστυνομικών μας κι επειδή προσωπικά δεν μπορεί να παραβρεθεί στην κηδεία τους σήμερα το απόγευμα για λόγους ανυπέρβλητης ανωτέρας βίας, γι’ αυτό και παρακάλεσε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να διερμηνεύσει προς τους οικείους τους, κατά τη σημερινή τελετή κήδευσής τους, τα ειλικρινή συναισθήματα, και προσωπικά του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής, οδύνης και σεβασμού.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου