Με αφορμή το πρωτοσέλιδο τίτλο (02/12/2014) των Νέων της Λέσβου, που αφορά την αδράνεια των φορέων του Β. Αιγαίου σχετικά με το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου, κ. Σπύρου Γαληνού, έχει ήδη προγραμματιστεί έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο, την Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2014 , στο οποίο θα συζητηθούν η παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Λέσβου, η πώληση του Αεροδρομίου Μυτιλήνης σε ιδιωτική εταιρία και φυσικά η αύξηση του ΦΠΑ στα  νησιά του Αιγαίου. Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο θα προσκληθούν όλοι οι βουλευτές της Λέσβου, ώστε να συντονιστούν οι  μετέπειτα δράσεις  και να κινητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.  Σχετικά με το θέμα ο κ. Γαληνός μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

“Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, κάτι που πλήττει ανοιχτά την συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της νησιωτικότητας. Θα αντιδράσουμε δυναμικά και με κάθε διαθέσιμο μέσο, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί. Είμαστε ενεργοί και κυρίως, σε επαγρύπνηση”.