Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προ ολίγων ημερών πληροφορηθήκαμε, ότι, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής – Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών, κ. Γιάννης Βατός, ο οποίος ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, παύθηκε από τη θέση του αυτή, και οτι ο κ. Πατερέλλης, αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λέσβου και αντιπρόεδρος στην Π.Ε.Δ., διόρισε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του Δήμου Λέσβου με απόφαση της Π.Ε.Δ. !!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της παρδαλής – ετερόκλητης συμμαχίας της ηγετικής ομάδας της Π.Ε.Δ., διορίζει δικούς της ανθρώπους, ως εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, σε διαφόρους οργανισμούς και λοιπές αντιπροσωπείες, (πολλούς των οποίων ούτε γνωρίζουμε κατ’ όψιν), ούτε εγκρίναμε ποτέ, ούτε πρόκειται να εγκρίνουμε, ούτε νομιμοποιούμε ποτέ, ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα και τις απόψεις του Δήμου, ούτε λογοδοτούν σ’ εμάς, έχοντας επιφυλαχθεί όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας. Το ίδιο ισχύει και με τον κ. Πατερέλλη, ο οποίος δεν εκπροσωπεί την Δημοτική μας Αρχή στο Δ.Σ. της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

Επανερχόμενος στην παλιά μου καταγγελία, ακόμη και ενώπιον της Επιτροπής Παρακολούθησης του Δ’ Κ.Π.Σ., που έγινε προ μηνών στη Ρόδο, όπου εμφανίσθηκε ο κ. Πατερέλλης να εκπροσωπεί το Δήμο Λέσβου αντί του Δημάρχου Λέσβου, ως μόνου υπευθύνου εκπροσώπου του Δήμου Λέσβου, η οποία καταγγελία απεστάλη και σε πάσα αρχή και εξουσία του Ελληνικού κράτους, αρμοδία εν προκειμένω, δηλώνω για ακόμη μια φορά, ότι, δεν αναγνωρίζουμε, τόσο εγώ, όσο και ο Δήμαρχος Λήμνου και ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, την νομιμότητα εκλογής του Προεδρείου της Π.Ε.Δ., επομένως και τον κ. Πατερέλλη ως Αντιπρόεδρό της, έχοντες, ως γνωστόν, προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια.

Επομένως, ο κ. Πατερέλλης ομιλεί εξ ονόματος άλλων και όχι εξ ονόματος του Δήμου Λέσβου. Σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέος ακόμη μια φορά και από ηθική και πολιτική άποψη και για την συμμετοχή του τώρα στο ως άνω όργανο και για τα όσα αυτός διέπραξε μετέχοντας στην προχθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ως ψευδεπίγραφος εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου, εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό του, αφού ούτε από εμάς διορίστηκε, ούτε λογοδοτεί σ’ εμάς, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου εκπροσωπεί».

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου