Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Γιορτή της Ανακύκλωσης», που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Η εκδήλωση έλαβε χώρα παραπλεύρως της μαρίνας, στο χώρο όπου φιλοξενεί το μηχάνημα ανακύκλωσης.

Μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του διευρυμένου Δήμου Μυτιλήνης, που στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα πήραν μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό ανακύκλωσης, παραβρέθηκαν στη γιορτή, όπου μεγάλος προσκεκλημένος ήταν ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο οποίος διασκέδασε μαζί με τα παιδιά, τους γονείς, αλλά και τους δασκάλους τους, τραγουδώντας παλιές και νέες επιτυχίες του.

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και ο Δήμος Μυτιλήνης, είχαν θεσπίσει σημαντικά βραβεία για τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στο διαγωνισμό, ενώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος ο Δήμος Μυτιλήνης χάρισε διάφορα αναμνηστικά δώρα.

Το πρώτο βραβείο του μεγάλου διαγωνισμού, ένα ποδήλατο για κάθε παιδί του τμήματος, κέρδισε η Δ’ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης συγκεντρώνοντας 6279 κουπόνια από το ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Το δεύτερο βραβείο, μια συσκευή αναπαραγωγής ήχου iPod για κάθε παιδί, κέρδισε η Δ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μόριας, συγκεντρώνοντας 5126 κουπόνια και το τρίτο βραβείο, ένα mp3 player κέρδισε η Ε’ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, συγκεντρώνοντας 4117 κουπόνια.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής δήλωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ, που είμαστε σήμερα όλοι εδώ, για να γιορτάσουμε την Ημέρα Περιβάλλοντος. Με το σύνθημα “Μια ημέρα γιορτάζουμε και 365 ημέρες φροντίζουμε” θα πρέπει να περάσουμε το μήνυμα στη νεολαία μας, ότι η ανακύκλωση δεν είναι απλώς ένας τρόπος μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, αλλά μια αναγκαιότητα της σύγχρονης εποχής, είναι τρόπος ζωής. Για εμάς, η ανακύκλωση αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουμε να καλυτερέψουμε την ποιότητα ζωής μας. Αποτελεί καθήκον μας να λειτουργήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Οφείλουμε να το κάνουμε κομμάτι της κοινωνικής μας συμπεριφοράς. Γιατί μόνο έτσι, θα καταφέρουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές, ένα περιβάλλον αξιοπρεπές και βιώσιμο.»

Γραφείο Τύπου