Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Λένα Πετρέλλη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βάσω Χοχλάκα. Με την ευκαιρία του τέλους των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού του Συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση της κ. Πετρέλλη βράβευσε τους δύο μαθητές που προ ημερών βρήκαν ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα και το παρέδωσαν στον κάτοχό του.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, θέλοντας να τους ανταμείψει για την πράξη τους αυτή, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην κατάθεση ενός συμβολικού ποσού στο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής του 1ου ΕΠΑΛ, το οποίο σήμερα δόθηκε στους πρωταγωνιστές αυτής της πράξης τιμιότητας, τον Γιώργο Ηλία και τον Μάριο Μανάβη.

Στη συνέχεια, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Στρατής Δαγκλής επισκέφτηκαν την τάξη του Γιώργου και του Μάριου και συνομίλησαν για αρκετή ώρα τόσο με εκείνους, όσο και με τους συμμαθητές τους σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τη σχολική τους κοινότητα.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Λένα Πετρέλλη δήλωσε σχετικά: «Θα μπορούσε κανείς να επικεντρωθεί στην ατομική ενέργεια των δύο μαθητών. Νομίζω όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στο συμβολισμό της πράξης τους. Γιατί πραγματικά, είναι αξιέπαινο δύο νέοι της εποχής μας να απαρνούνται τον εύκολο δρόμο του –χωρίς κόπο- κέρδους και να πράττουν με γνώμονα το περί δικαίου αίσθημα, την κοινή ηθική, τις αξίες και την αγωγή που συχνά νομίζουμε ότι έχει εκλείψει στη νέα γενιά. Γι’ αυτούς τους λόγους οφείλουμε σαν Πολιτεία να επιβραβεύσουμε τους δύο νέους, όχι μόνο ατομικά, αλλά σαν εκπροσώπους της νεολαίας μας. Μιας νεολαίας με χαρακτήρα, με αξιέπαινη οικογενειακή αγωγή, με αξιακά κριτήρια, των οποίων η ανακολουθία με τη συγκυρία των καιρών, τους δίνει ιδιαίτερη σημασία. Θέλω να συγχαρώ για ακόμα μια φορά τον Γιώργο και τον Μάριο, για μια πράξη της οποίας ο συμβολισμός είναι ανεκτίμητος, σε σχέση με την αντικειμενική αξία του ποσού που παρέδωσαν. Μας γεμίζουν ελπίδα, γιατί μας δείχνουν ότι η νέα γενιά είναι συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία, έτοιμη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών, έτοιμη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Νωρίτερα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χοχλάκα και Πετρέλλη επισκέφτηκαν μαζί με παιδιά από τον παιδικό σταθμό Μαρία Αμπατζή και τους δασκάλους τους, το Γηροκομείο Μυτιλήνης προσφέροντας στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, ευχόμενοι «Χρόνια Πολλά» για τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε.

Γραφείο Τύπου