Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυτιλήνης παρουσιάζει τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Θέατρο Κάστρου, ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τίτλο «Βυζαντινός Εσπερινός», από την Ορχήστρα του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Τσιριγώτη.

Η Ορχήστρα του Δήμου Μυτιλήνης θα αποτελείται από 14 μουσικούς και 9 τραγουδιστές. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας – βιολόγος κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Απόστολος Καλδάρας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1922. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν τα προσφυγικά τραγούδια της συνοικίας του. Ασχολήθηκε στην αρχή ερασιτεχνικά με το μπουζούκι, εξελίχθηκε όμως σε έναν από τους αξιόλογους μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς του νεότερου ρεμπέτικου τραγουδιού.

Φοίτησε στην Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε τις σπουδές του. Τότε έγραψε και το πρώτο του τραγούδι «Μάγκας βγήκε για σεργιάνι», που ακόμη και σήμερα είναι το ίδιο ζωντανό. Από την ημέρα εκείνη αφοσιώθηκε στην σύνθεση. Έγραψε πάνω από 1.200 τραγούδια, που ακόμη σήμερα τραγουδιούνται με την ίδια μεγάλη επιτυχία.

Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από την εξωτερίκευσή τους και χωρίς να χάνουν από την ποιότητά τους, έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες. Έτσι μέχρι και σήμερα είναι απαραίτητα σε κάθε πρόγραμμα ή συναυλία που απευθύνεται στην πραγματική διασκέδαση. Οι συνεργασίες του μέσα σε προγράμματα ή στη δισκογραφία πάρα πολλές και σημαντικές. Στράτος Παγιουμτζής, Γιώτα Λύδια, Πόλυ Πάνου, Στέλιος Καζαντζίδης, Πάνος Γαβαλάς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στράτος Διονυσίου, Βίκυ Μοσχολιού, Σταμάτης Κόκοτας και νεότεροι, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Γλυκερία είναι μόνο μερικοί από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, που συνεργάστηκαν μαζί του…

Γραφείο Τύπου