Για την ενημέρωση των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών σας, σας γνωστοποιούμε την παρακάτω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, της 13ης Φεβρουαρίου 2013 (Ψήφισμα).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ,

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2013, απεφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος, όπως παρακάτω:

ΕΠΕΙΔΗ, σ΄ολόκληρη την Ελλάδα, προκάλεσαν αλγεινότατη εντύπωση οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, στον επικήδειο λόγο του κατά την κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία της 21ης Απριλίου, Ντερτιλή-δολοφόνου, τον οποίο απεκάλεσε << πρότυπο γενεών>>, << Σωκράτη>> και << Κολοκοτρώνη>>!!!!

ΕΠΕΙΔΗ κατ’ εξοχήν στη Λέσβο, οι ως άνω χαρακτηρισμοί-πρωτοφανείς <<έπαινοι>> του Απριλιανού νοσταλγού κ. Αμβρόσιου, προς τον νεκρό πρωτοπαλίκαρο της Δικτατορίας ,Ντερτιλή, ξεκήκωσαν κύμα οργής και αγανάκτησης, καθώς ο επίορκος αυτός στρατιωτικός ήταν στυγερός δολοφόνος του αείμνηστου νεαρού συμπατριώτη μας, φοιτητή ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΗ, του οποίου έχει στηθεί στην πρωτεύουσα του Δήμου μας, την Μυτιλήνη, τιμητική προτομή, τον οποίο και πυροβόλησε εν ψυχρώ με το περίστροφό του, κατά τις ημέρες της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973.

ΕΠΕΙΔΗ, η ως άνω ανεκδιήγητη συμπεριφορά του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου, προσβάλλει ευθέως την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και δεν είναι μόνο ζήτημα της διοίκησης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Χώρας, αλλά και προσβολής του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, καθώς και όλου του Δημοκρατικού λαού μας και προσβάλλει ευθέως και την μνήμη όσων δολοφονήθηκαν, βανασίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν απ΄ το τυραννικό χουντικό καθεστώς.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την πρωτοφανή συμπεριφορά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου και ΖΗΤΑ από τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Ανατολικής του Χριστού Εκκλησίας της Χώρας μας, κ.κ Ιερώνυμο, τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου, τους Αρχηγούς των Κομμάτων στη Βουλή, τα ΜΜΕ, προς τους οποίους επιδίδεται το ψήφισμα, να πράξουν τα καθ΄εαυτούς αυτονόητα.

Έξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για την δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος και τις παραπέρα ενέργειες .

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λέσβου
                                                                                                                      
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  

Η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου

ΧΟΧΛΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
                                                                                        
Ακριβές αντίγραφο

Μυτιλήνη 14.2.2013

Με εντολή Δημάρχου

Η ΕΙΔ.ΓΡΑΜ.ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου