Για την ενημέρωση των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών σας, γνωστοποιούμε την υπ’ αριθμ. 1401/ 10-9-2012, απόφαση του Δημάρχου Λέσβου.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε της 31ης Αυγούστου 2012, παρουσία αντιπροσωπειών των κομμάτων, Βουλευτών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, μετα τη γενική παραδοχή του συνεδρίου ότι η οικονομική κατάσταση των Δήμων της Ελληνικής Επικράτειας είναι τραγική, με ευθύνη των προηγούμενων Κυβερνήσεων, παρά την επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στον κ. Πρωθυπουργό και στον  Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη και τη μη άμεση χρηματοδότηση των Δήμων και επειδή η πλειοψηφία του συνεδρίου, αποφάσισε να δώσει παράταση 2 εβδομάδων, αποδεχόμενη τη σχετική εισήγηση του Προεδρείου, ώστε του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. να επισκεφθεί τον Υπουργό Οικονομικών, εγώ κατέθεσα αντιπρόταση για το άμεσο κλείσιμο των Δημαρχιών και την παράδοση των κλειδιών στο Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. διαρκούντος του συνεδρίου, γεγονός το οποίο εγώ έπραξα επί τόπου, επειδή η παράταση αυτή ήταν μάταιη και δεν θα απέληγε σε κανένα αποτέλεσμα, αφού μπορούσε ο κ. Πρωθυπουργός με ένα και μόνο τηλεφώνημά του στον Υπουργό Οικονομι
κών, αυτό να έλυνε το πρόβλημα της απόδοσης των κατακρατούμενων ποσών εκατοντάδων εκατ. Ευρώ στους Δήμους.

Η πρόταση μου αυτή, δυστυχώς, μειοψήφησε. Έτσι το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. απεφάσισε την προκήρυξη διήμερης απεργίας των Δήμων της Επικράτειας 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2012 και καθόδου μας στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα και εν συνεχεία, μετάβασή μας στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και συνάντησή μας με τον Υπουργό, προς επανάληψη των ίδιων αιτημάτων.

Δικαιώθηκα απόλυτα με τα όσα υποστήριξα στην προαναφερόμενη ομιλία μου, γιατί ένας εκ των υπερχρεωμένων Δήμων της Χώρας, ως πασίγνωστων είναι και ο Καλλικρατικός Δήμος Λέσβου, ο οποίος κληρονόμησε τα χρέη των 13 πρώην Δήμων του νησιού.

Θα είμαι λοιπόν εκεί, αφού με την ως άνω απόφασή μου θα κλείσουν όλες οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, τις δυο αυτές ημερομηνίες, με διατήρηση, βεβαίως, προσωπικού ασφαλείας για τις ανεπίδεκτες αναβολής, υποθέσεις των δημοτών.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τις ως άνω ημερομηνίες οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Α.ΠΗ. και το «βοήθεια στο σπίτι».

Τέλος, θα ενημερώσω τους συνδημότες μας, μόλις επιστρέψω.

Όλη η απόφαση εδώ

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου