Έπεσε την Κυριακή η αυλαία της 21ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από τις 3 Οκτώβρη και διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του οικοδεσπότη Δήμου Μυτιλήνης.

Στην 21η Συνάντηση, που έλαβε χώρα για τρίτη φορά στην πόλη της Μυτιλήνης, απ’ όπου πρωτοξεκίνησε, πήραν μέρος 20 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλο το Αιγαίο, οι οποίες παρουσίασαν θεατρικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενθουσιάζοντας το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά τις αίθουσες. Με τις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, στη Μυτιλήνη αλλά και σε άλλους Δήμους του νησιού, όπως της Καλλονής και της Αγιάσου, η 21η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου απέκτησε ένα διαφορετικό χαρακτήρα, δείγμα του ότι η σημαντική αυτή διοργάνωση εξελίσσεται και αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο, από νησί σε νησί.

Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος κ. Νάσος Γιακαλής και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βάσω Χοχλάκα ευχαρίστησαν όλους όσοι συμμετείχαν στη 21η Συνάντηση, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό του Αρχιπελάγους και προσφέροντας αυτές τις δέκα ημέρες στο θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας εξαιρετικές παραστάσεις, τις οποίες δούλεψαν με μεράκι και πολλή όρεξη, καθώς επίσης και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου κ. Μαρία Βενέτη ευχαρίστησε το Δήμο Μυτιλήνης για την άψογη συνεργασία και απένειμε στο Δήμαρχο, στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, στους ερασιτεχνικούς θιάσους, αλλά και στις ντόπιες ομάδες που συμμετείχαν τη συλλεκτική έκδοση της Ομοσπονδίας «Θεατρικό Κοστούμι» από την έκθεση κοστουμιού που είχε πραγματοποιηθεί στην περσινή επετειακή Συνάντηση, που έλαβε χώρα στη Σύρο. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού κ. Ηρακλής Λογοθέτης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βάσω Πολυχρόνη.

Γραφείο Τύπου