ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μια πολύ όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση από την «Πάραλο – Πολιτιστική Παρέμβαση» ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, οι εκδηλώσεις εορτασμού της «Ναυτικής Εβδομάδας», που διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και το Λιμενικό Σώμα.Η Τελετή Λήξης ξεκίνησε με την απονομή αναμνηστικών μεταλλίων στους αθλητές και τους συλλόγους, που έλαβαν μέρος στις ναυταθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, ανάμεσά τους οι κωπηλατικοί αγώνες (29/6), οι διαγωνισμοί ζωγραφικής (1/7), οι διαγωνισμοί ψαρέματος (2/7) και ο αγώνας υδατοσφαίρισης (4/7).

Η όμορφη βραδιά συνοδεύτηκε από τη ρίψη βεγγαλικών, που φώτισαν τον ουρανό της πόλης μας.

Την Παρασκευή διεξήχθη ο αγώνας πόλο, μεταξύ του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης και της Εθνικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων, που ολοκληρώθηκε με νικήτρια την Εθνική μας με σκορ 9-13. Την Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Λέσβου, επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, στη μνήμη του αγνοούμενου ναύτη, ενώ αργότερα έλαβε χώρα ναυαγοσωστική άσκηση διάσωσης, στη θαλάσσια περιοχή από τον εξωτερικό λιμενοβραχίονα έως το Άγαλμα της Ελευθερίας, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βάσω Χοχλάκα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλες τις προηγούμενες ημέρες, γιορτάσαμε τη θάλασσα και τους ανθρώπους της, στα πλαίσια της “Ναυτικής Εβδομάδας”. Φροντίσαμε για ένα ενδιαφέρον και γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της διατήρησης της αγάπης προς τη θάλασσα και παράλληλα, της ανάπτυξης του ναυτικού πνεύματος στους νέους, την ενίσχυση του θαλάσσιου αθλητισμού, της προβολής και της σημασίας του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στους κατοίκους της πόλης».

 

Γραφείο Τύπου