Σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν ανυπαρξίας του Δήμου αναφορικά με τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν στη Πλατεία Σαπφούς θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επικοινώνησε από τη πρώτη στιγμή τόσο με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Τόσκα, όσο και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το θέμα και ζητώντας φυσικά να κάνουν ότι είναι απαραίτητο ώστε να λήξει το συντομότερο η κατάληψη της Πλατείας Σαπφούς. Σήμερα το πρωί, ο κ. Γαληνός, μιλώντας με εκπροσώπους των μεταναστών και προσφύγων στην πλατεία, απαίτησε να αποχωρήσουν άμεσα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της χώρας και πάνω από όλα την τοπική κοινωνία που τους φιλοξενεί.

Η τοπική κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα και τέτοιες προκλητικές ενέργειες, που δεν έχουν καμία σχέση με την αλληλοβοήθεια, το σεβασμό και την αλληλεγγύη δεν βοηθούν κανένα. Αντίθετα, υποδαυλίζουν την κοινωνική συνοχή και υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσουν επικίνδυνα κοινωνικά αντανακλαστικά.