Απαντώντας σε πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πολιχνίτου Περικλή Καρακλά ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος του απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας. Όμως, λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεών μου ανεπίδεκτων αναβολής, αδυνατώ να παραστώ στην πραγματοποιούμενη την Τετάρτη 25 Μαίου 2011, ώρα 7 μ.μ. στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου συγκέντρωση για τα τοπικά προβλήματά σας.

Σ’ ό,τι αφορά, συνολικότερα τώρα τον Δήμο Λέσβου, δεν σας διαφεύγει, κύριε Πρόεδρε, ότι με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε εξαιτίας των δυσκολοπολέμητων χρεών που παραλάβαμε, και μέσα στο διοικητικό χάος που δημιούργησε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» προσπαθούμε, εργαζόμενοι νυχθημερόν να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας και του Νησιού μας. Και σ’ ό,τι αφορά ειδικότερα τον Πολιχνίτο, χάρις στις μεθοδικές και αποτελεσματικές καθημερινές προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κατράνη, τον οποίο εγώ διόρισα εκεί και τον οποίο καλύπτω απολύτως, με την εμπιστοσύνη μου έχοντας καθημερινή ενημέρωση αλλά και προσωπική γνώση από τις μέχρι σήμερα επισκέψεις μου σε διάφορες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Πολιχνίτου, γνωρίζετε ότι αρκετά μεν έχουν ήδη επιλυθεί, άλλων δε έχει δρομολογηθεί, προγραμματικά η τακτοποίησή τους, όπως μεταξύ άλλων, τα οποία εμείς υλοποιούμε, όπως έχουμε ήδη επισήμως ανακοινώσει:

  • Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Πολιχνίτου-Βρίσας-Βατερών
  • Το Κέντρο Πολιτισμού- Εκπαίδευσης και Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος Βρίσας
  • Η λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Πολιχνίτου

και άλλα, που παραλείπω αρκετών εκατομμυρίων Ευρώ».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου