Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.

Διερωτάται ο κ. Καραγεωργίου που βρίσκονταν ο κ. Γαληνός το βράδυ της Κυριακής και θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να ρωτήσουμε που ήταν ο κ. Καραγεωργίου όταν ο Δήμαρχος ήταν στην πλατεία επανειλημμένα ζητώντας από τους αιτούντες άσυλο να αποχωρήσουν και από την αστυνομία να επέμβει; Που ήταν ο κ. Καραγεωργίου όταν ο κ. Γαληνός ζητούσε την επέμβαση του εισαγγελέα και των συναρμόδιων Υπουργιών; Και τέλος που βρίσκεται ο κ. Καραγεωργίου όλο αυτό το καιρό που πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις στην πλατεία Σαπφούς με αίτημα την αποσυμφόρηση, κινητοποιήσεις στην Αθήνα και αποκλεισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και δίνουμε μάχες κατά τις επισκέψεις Ευρωπαϊκών και Κυβερνητικών Στελεχών, για να γίνουν τα αυτονόητα;

Οι κατηγορίες του κ. Καραγεωργίου περί χαρακτηρισμού από μέρους του Δημάρχου ως ρατσιστές τους πολίτες που αντιδρούν είναι ψευδείς και ανάξιες σχολιασμού. Πως να γνωρίζει όμως τι έχει πει ο Δήμαρχος και τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα όταν λάμπει δια της απουσίας του από παντού; Οι ώρες που περνάει οι Λέσβος είναι δύσκολες και πρέπει όλοι οι τοπικοί παράγοντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να προστατευθεί η τοπική κοινωνία. «Ο κ. Καραγεωργίου φαίνεται πως εκπροσωπεί περισσότερο τις απόψεις ακραίων στοιχείων παρά του σύνολο της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της οποίας επικοινώνησε μαζί μου και μου μετέφερε μια εντελώς διαφορετική άποψη και δήλωσε την συμπαράστασή του. Είναι φανερό ότι η εμπάθεια και η προσωπική πολιτική στόχευση του κ. Καραγεωργίου και άλλων τοπικών παραγόντων εκθέτουν σοβαρά το σύνολο της Ν.Δ και δεν την εκφράζουν.» δήλωσε ο κ. Γαληνός .