Σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου», αναφορικά με το διαγωνισμό των θερμών πηγών κόλπου Γέρας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής.

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, δεν έχει ουδεμία ανάμειξη σε κανένα στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία γίνεται εξ ολοκλήρου από την ΑΔΕΛ. Αντίθετα, ο κ. Κουρτζής, ως μέλος του Δ.Σ., έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της εταιρείας, όπως αυτή της 9ης Μαρτίου 2015, όπου πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και από την οποία, παρότι προσκλήθηκε, απουσίαζε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα αναλυτικά στοιχεία του διαγωνισμού είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στον οποιονδήποτε. Καλούμε λοιπόν τον κ. Κουρτζή, όπως έχουμε πράξει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, να ενημερωθεί υπεύθυνα, αντί να διασπείρει ψευδείς κατηγορίες προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα αδιαφάνειας. Σε διαφορετική περίπτωση, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοιου είδους καταγγελίες και εν τέλει ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.