Το τελευταίο διάστημα η νέα  Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο  νέος Δήμαρχος  Σπύρος Γαληνός, δέχονται αήθη κατευθυνόμενη συκοφαντική και απόλυτα άδικη επίθεση από «δημοσιογράφους», που δεν κρατάν την στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία, ούτε καν τα προσχήματα, και βέβαια από την Διοίκηση της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ,  με χαρακτηρισμούς υβριστικούς αρμοδιότητας των ποινικών δικαστηρίων.

Για τον λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε προκειμένου ο φίλαθλος κόσμος και η Λεσβιακή κοινή γνώμη να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα για το ζήτημα χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Ένα ζήτημα τόσο απλό και ξεκάθαρο που μόνο η αχαλίνωτη φαντασία των διοικούντων την ΠΑΕ, μετατρέπει σε πρόβλημα.

Τους ρωτάμε καλόπιστα.  Ποιος λογικός και νηφάλιος πολίτης και φίλαθλος  μπορεί να συμπεράνει από την ξεκάθαρη στάση μας ότι θίγονται τα συμφέροντα οιουδήποτε και ιδιαίτερα της διοίκησης της επαγγελματικής ΠΑΕ όταν:

1- της παραχωρούμε κατά προτεραιότητα το Στάδιο για τους αγώνες της.

2- το γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος», ως προπονητικό κέντρο, για τις ανάγκες της ομάδας της.

3- το γήπεδο «Κώστας Κεντέρης»  στην Καλλονή, για τους αγώνες των μικρότερων κατηγοριών της ομάδας της.

4- το γήπεδο «Παναγιώτης Σαλταμάρας», επίσης για τις προπονήσεις των ομάδων της. Και

5- όταν τους προτείναμε την δωρεάν παραχώρηση δημοτικής έκτασης, (χρησιδάνειο), για την κατασκευή αθλητικού κέντρου για τις ανάγκες της.

Μήπως το παράπτωμα που διαπράξαμε είναι το ότι πράττουμε στο ακέραιο το καθήκον μας, παραχωρώντας το δικαίωμα χρήσης του Σταδίου στον κλασικό αθλητισμό και τους επίλεκτους αθλητές  μας;

Μήπως το μεγάλο μας αμάρτημα είναι το ότι σε μέρες που δεν αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΛΛΟΝΗΣ το διαθέτουμε  για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στον ΑΙΟΛΙΚΟ, την άλλη Λεσβιακή ομάδα μας;

Ή  μήπως υπάρχει άλλος χώρος κατάλληλος ως εναλλακτική πρόταση για τον Αιολικό, την ομάδα της Μυτιλήνης, που επί 40 χρόνια χρησιμοποιεί ως έδρα του το Στάδιο;

Μήπως οι διοικούντες την ΠΑΕ, μας μέμφονται για το ότι θέλουμε να είναι και να είμαστε καθόλα συνεπείς και νόμιμοι στις φορολογικές υποχρεώσεις μας;

Γνωρίζουν οι «κατήγοροι» ότι η μη είσπραξη των νόμιμων τελών από την χρήση του Σταδίου και από τις δύο ομάδες, αποτελεί παράβαση καθήκοντος, τιμωρούμενη με έκπτωση αξιώματος;

Η νέα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος έχουν  σκοπό την συνένωση των Λεσβιακών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικιλόμορφων προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία μας. Αυτό αποτελεί υποχρέωση σύμφωνα με το καθήκον, την συνείδηση και την νομιμότητα. Η παραπέρα ενασχόληση με φαντασιώσεις, εμμονές και τις όποιες σκοπιμότητες είναι χάσιμο χρόνου κατ εμάς ανεπίτρεπτο.

Επειδή η ομάδα της ΚΑΛΛΟΝΗΣ οι αθλητές και οι φίλαθλοι δεν ευθύνονται για την αχαρακτήριστη και ανεξήγητη συμπεριφορά των διοικούντων την ομάδα μας, καλούμε προσωπικά τον Πρόεδρο κα την Διοίκηση να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, υπογράφοντας ακόμη και σήμερα τα σχετικά συμφωνητικά με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Με φαμφαρονισμούς, με πείσματα και εμπάθειες δεν λύνονται τα προβλήματα.

Μεθαύριο Σάββατο όλοι περιμένουμε να θαυμάσουμε την ομάδα μας να αγωνίζεται και να νικά σε ένα κατάμεστο Στάδιο. Αν αυτό δεν συμβεί θα οφείλεται αποκλειστικά σε δική τους υπαιτιότητα.

Προς επίρρωση όλων αυτών επισυνάπτουμε το έγγραφο της SUPER LEAGUE με σημειωμένη τη σχετική παράγραφο που ρητά αναφέρει ότι με μια απλή αίτηση της διοίκησης της ΑΕΛΚ  προς το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE. «το πρόβλημα» χρήσης του γηπέδου κατά τον τρόπο που προείπαμε αμέσως και οριστικά επιλύεται.

 

Γραφείο τύπου

Σπύρου Γαληνού