Ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», που διοργάνωσε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Η Γιορτή περιελάμβανε ένα μεγάλο διαγωνισμό ανακύκλωσης για τα σχολικά τμήματα, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Μυτιλήνης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 11 τμήματα. Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης, αλλά και οι οικογένειές τους, ανακύκλωσαν το προηγούμενο διάστημα μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στο ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης που λειτουργεί στην πόλη μας.

Αντίστοιχες γιορτές πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και ήδη, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων των “Γιορτών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, έχουν ανακυκλωθεί περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο συσκευασίες.

Σημειώνεται, ότι με την ανακύκλωση των ανωτέρω συσκευασιών, επιτυγχάνονται εξαιρετικά περιβαλλοντικά οφέλη. Πιο συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, έχει εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια για να ακούσει κανείς ραδιόφωνο για περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια ώρες ή να δει τηλεόραση σχεδόν για 1 εκατομμύριο ώρες.

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και ο Δήμος Μυτιλήνης, θέσπισαν σημαντικά βραβεία για τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στο διαγωνισμό, ενώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος ο Δήμος Μυτιλήνης θα χαρίσει διάφορα αναμνηστικά δώρα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των κουπονιών, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της συμβολαιογράφου κας Έρης Τατά, το πρώτο βραβείο του μεγάλου διαγωνισμού, ένα ποδήλατο για κάθε παιδί του τμήματος που έλαβε μέρος, κέρδισε η Δ’ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης συγκεντρώνοντας 6279 κουπόνια από το ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Το δεύτερο βραβείο, μια συσκευή αναπαραγωγής ήχου iPod, κέρδισε η Δ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μόριας, συγκεντρώνοντας 5126 κουπόνια και το τρίτο βραβείο, ένα mp3 player κέρδισε η Ε’ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, συγκεντρώνοντας 4117 κουπόνια.

Στην 4η θέση, για πολύ μικρή διαφορά, έμεινε η ΣΤ’ Τάξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, συγκεντρώνοντας 4055 κουπόνια. Η κατάταξη των υπολοίπων τμημάτων, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, σύμφωνα με τα κουπόνια που συγκέντρωσαν, είναι η εξής:

5. Δ’ Τάξη 14ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (2600)

6. Ε’ Τάξη 14ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (2101)

7. Ε’ Τάξη 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (1866)

8. Δ’ Τάξη 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (1607)

9. ΣΤ’ Τάξη 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (1503)

10. Α’ Τάξη 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (1015)

11. Γ’ Τάξη 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (662)

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 11 το πρωί σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο όπου βρίσκεται το μηχάνημα του ολοκληρωμένου κέντρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης, παραπλεύρως της μαρίνας.

Γραφείο Τύπου