Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

«Ως γνωστόν ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διεκδίκησε και είναι δικαιούχους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ” και προϋπολογισμό 243.360,00 €, για τρία έτη, προκειμένου να μπορούμε ως Δήμος να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν δυστυχώς να ανταπεξέλθουν ούτε στις φαρμακευτικές τους ανάγκες.

Σε ότι αφορά την λειτουργία του Κοινωνικού μας Φαρμακείου, θυμίζουμε ότι με βάση την πράξη ένταξης : «επιδιώκεται η παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία θα εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, σε άτομα που διαμένουν στο Δήμο Λέσβου, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας. τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κλπ.)».

Έτσι προκειμένου να συντάξουμε νέους καταλόγους ωφελουμένων της δομής μας αυτής, καλούμε τους ανασφάλιστους και άπορους Δημότες μας, να προσέλθουν στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό, κα Βούρου Μαρία.

Για την Εγγραφή του ωφελουμένου  στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου απαιτούνται τα εξής Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου. (Χορηγείται από την Υπηρεσία).
  2. Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
  3. Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι.
  4. Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.
  5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ, σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από έρευνα.
  6. Ιατρική γνωμάτευση.
  7. ΑΜΚΑ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι σε εναρμόνιση  με το ΤΕΒΑ και είναι τα εξής:

3000 ετήσιο το άτομο, 4500 το ζευγάρι, 5400 τα τρία άτομα, 6300 τα τέσσερα, 7200 τα πέντε κ.λ.π. κ.λ.π.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. Πέραν αυτής δεν θα χορηγούνται φάρμακα σε όσους είναι παλαιοί εγγεγραμμένοι και δεν θα έχουν προβεί σε νέα εγγραφή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.»