Από τον Οργανισμό «Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού» του Δήμου Λέσβου ανακοινώνεται ότι:

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη παράσταση του προγράμματος «The Met: Live in HD» με τη συγκλονιστική μπαρόκ όπερα του George Frideric Handel «Rodelinda» και την βραβευμένη με Grammy διάσημη Αμερικανίδα υψίφωνο Renee Fleming στον ομώνυμο ρόλο.

Συγκλονιστική στην πρεμιέρα της όπερας του George Frideric Handel το 2004 στη Metropolitan Opera, η Renee Fleming επιστρέφει στο «The Met: Live in HD» με έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους της καριέρας της, τον ρόλο της Rodelinda, σε σκηνοθεσία του Stephen Wadsworth. Θα την απολαύσουμε να ερμηνεύει κάποιες από τις πιο όμορφες άριες του ρεπερτορίου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Renee Fleming έχει πρωταγωνιστήσει σε 200 παραστάσεις από 21 διαφορετικές όπερες, στη Metropolitan Opera, σε μια ευρεία ποικιλία ειδών ρεπερτορίου. Ο ρόλος της Rodelinda είναι ο μοναδικός ρόλος του είδους μπαρόκ που έχει ερμηνεύσει.  Στο πλευρό της η Stephanie Blythe και ο κόντρα-τενόρος Andreas Scholl. Διευθύνει ο Harry Bicket, εξειδικευμένος στο ρεπερτόριο Μπαρόκ. Το Λιμπρέτο είναι του Nicola Haym.

Η παράσταση έχει ελληνικούς υπότιτλους. Η διάρκεια της είναι 4 ώρες και 15 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων και των δυο 30λεπτων διαλειμμάτων.

Για τη συγκεκριμένη παράσταση η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», που ξεκίνησε εντυπωσιακά στη χώρα μας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Anna Bolena» του Donizetti, περιλαμβάνει 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011- 2012, που μεταδίδονται, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και προβάλλονται σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Στα πλαίσια του προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», ακολουθούν οι παραστάσεις:

  • Gounod: «Faust» – Νέα παραγωγή, 10 Δεκεμβρίου 2011
  • «The Enchanted Island» (Το Μαγεμένο Νησί) – Νέα παραγωγή, 21 Ιανουαρίου 2012
  • Wagner: «Gοetterdammerung» (Το Λυκόφως των Θεών), 11 Φεβρουαρίου 2012
  • Verdi: «Ernani» 22 Μαρτίου 2012
  • Massenet: «Manon» – Νέα παραγωγή 7 Απριλίου 2012 (σε όλες τις αίθουσες εκτός Αθηνών) & 10 Απριλίου 2012 (στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
  • Verdi: «La Traviata» 20 Απριλίου 2012 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου