Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Λέσβου και προσωπικά του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, με αριθμό Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 385/13 Φεβρουαρίου 2019, αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος «Πηγή Θέρμα Κόλπου Γέρας».

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Θέρμα Κόλπου Γέρας» Δήμου Λέσβου για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.

Ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή που είναι αποτέλεσμα επίμονης και συστηματικής προσπάθειας, που ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Δήμος Λέσβου. Τόνισε ακόμη ότι, με την αναγνώριση ως ιαματικού του φυσικού πόρου «Πηγή Θέρμα Κόλπου Γέρας», δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί περεταίρω ο τουρισμός υγείας – ευεξίας και στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής και προγραμματισμού να αναδειχθεί το νησί μας – που είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιαματικούς φυσικούς πόρους – ως ιαματικός προορισμός.